Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Július 09. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Vadászoktatás Fekete István szellemében

Vadászoktatás Fekete István szellemében

A siófoki Fekete István Oktatóterem képzési programjában a korábban alapfokon végzett hallgatók gyűltek össze,

hogy tudásukat, ismereteiket az etika, a stílus és a biztonság területén a minőség iránti elkötelezettségükkel tovább fejlesszék.

Így középfokú végzettséget szereztek. Féléves képzés keretében a biztonság és a jó lőtechnika és a vadászat etikus magatartása adta a képzés fő témakörét. 14 fő kapott erről a képzésről oklevelet.

A program a dombóvári Fekete István Múzeum megtekintésével kezdődött, ahol jómagam, mint az intézmény alapítója fogadtam a kedves vendégeket. Majd a nagy magyar író szülőfaluját, Göllét kerestük fel. Ott a szülőházban Deres Károlyné gondnok kalauzolt bennünket, s végül a temetőben felkerestük az író és felesége sírját, ahol elhelyeztük a megemlékezés virágait és egy koszorút az író tiszteletére és emlékére.

Innét a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csibráki vadászházához vezetett az utunk, ahol Kovács Tamás vadászati osztályvezető fogadta a hallgatókat és vendégeket. Szollár András képzés vezető ünnepélyes keretek között kiosztotta az okleveleket és egyben gratulált a végzős hallgatóknak és sok sikert, eredményes munkát kívánt nekik ez elkövetkezendő vadászati időkre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 08:13, szerda | Helyi

Két aranyéremmel tért haza Szlovákiából Farkas Bence

A szlovákiai Nagyszombat adott otthont július 12-én annak az U18-as válogatott atlétikai viadalnak, amelyen a házigazdákon kívül Csehország, Magyarország és Szlovénia nemzeti csapatai vettek részt.

2019. Július 16. 16:00, kedd | Helyi

13 család tölthetett három napot a Balatonnál

A hagyományokat követve idén is üdülést szervezett a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat az „Új kezdet” Roma Egyesülettel közösen 13 hátrányos helyzetű helyi, mászlonyi és szarvasdi családnak.

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

2019. Július 16. 08:27, kedd | Helyi

Újdombóváron megnövekedett az igény az építési telkek iránt

Új utcák nyitásával próbálja segíteni az Újdombóváron letelepedni szándékozókat az önkormányzat.