Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2019. Július 09. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Vadászoktatás Fekete István szellemében

Vadászoktatás Fekete István szellemében

A siófoki Fekete István Oktatóterem képzési programjában a korábban alapfokon végzett hallgatók gyűltek össze,

hogy tudásukat, ismereteiket az etika, a stílus és a biztonság területén a minőség iránti elkötelezettségükkel tovább fejlesszék.

Így középfokú végzettséget szereztek. Féléves képzés keretében a biztonság és a jó lőtechnika és a vadászat etikus magatartása adta a képzés fő témakörét. 14 fő kapott erről a képzésről oklevelet.

A program a dombóvári Fekete István Múzeum megtekintésével kezdődött, ahol jómagam, mint az intézmény alapítója fogadtam a kedves vendégeket. Majd a nagy magyar író szülőfaluját, Göllét kerestük fel. Ott a szülőházban Deres Károlyné gondnok kalauzolt bennünket, s végül a temetőben felkerestük az író és felesége sírját, ahol elhelyeztük a megemlékezés virágait és egy koszorút az író tiszteletére és emlékére.

Innét a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csibráki vadászházához vezetett az utunk, ahol Kovács Tamás vadászati osztályvezető fogadta a hallgatókat és vendégeket. Szollár András képzés vezető ünnepélyes keretek között kiosztotta az okleveleket és egyben gratulált a végzős hallgatóknak és sok sikert, eredményes munkát kívánt nekik ez elkövetkezendő vadászati időkre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 19. 08:00, szombat | Helyi

Átadták a díjakat

A nemrégiben megrendezett Biztonságban 7 próba vetélkedő nyerteseinek díjátadóját tartották meg a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

2019. Október 18. 08:21, péntek | Helyi

A Boldog Iskola cím büszke nyertese a Belvárosi

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a Jobb Veled a Világ Alapítvány által hirdetett pályázaton a „Boldog Iskola” címet.

2019. Október 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

2019. Október 17. 10:29, csütörtök | Helyi

Baráti szívességből lopott

Egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott gyógyszereket a cég egyik alkalmazottja. Vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök.