Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 28. 11:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy különös kegyetlen hajléktalan gyilkos ellen

Vádat emeltek egy különös kegyetlen hajléktalan gyilkos ellen

Vádat emeltek egy 40 éves hajléktalan férfi ellen, aki ököllel, majd késsel olyan durván bántalmazott egy másik fedél nélküli férfit Budapest IV. kerületében tavaly márciusban,

hogy a sértett életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg - közölte a megbízott fővárosi főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.
Fürcht Pál tájékoztatása szerint mindkét férfi a IV. kerület közterületein töltötte mindennapjait, a sértett éjszakánként a József Attila utca egyik házánál, a garázsbejáró melletti szélvédett helyen tartózkodott.

A vádlott tavaly március 31-én hajnalban találkozott az épületnél a sértettel, leült mellé, majd közösen italoztak. Közben azonban - feltehetően a közösen fogyasztott ital miatt - anyagi jellegű vitába keveredtek, amelynek során a vádlott ököllel legalább hússzor megütötte a sértettet, majd elővett egy kést, amellyel - szintén nagy erővel - kétszer megvágta társa nyakát.

A vádlott magára hagyta a sértettet, akit járókelők találtak meg reggel. A mentők kórházba vitték, ahol azonban pár órán belül meghalt.

Mivel a bántalmazás következtében agysérülést, nyaki sérülést, koponyatörést és más súlyos sérüléseket szenvedett, életét az azonnali szakszerű orvosi beavatkozás sem menthette volna meg - hangsúlyozta Fürcht Pál.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő hajléktalant különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, a bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztés - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni