Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 10. 07:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr Főkapitányság, fotó: ssghana.blogspot.com

Vádemelési javaslat internetes csalás miatt

Vádemelési javaslat internetes csalás miatt

Vádemelési javaslattal zárta le a csalás bűntett miatt folytatott nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Dombóvári Rendőrkapitányság egy bank feljelentése alapján rendelt el nyomozást 2011. augusztus 5-én, mert a rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen tettesek 2011. március és 2012. szeptember között fiktív német cégnevekre honlapokat készítettek, amelyeken mezőgazdasági munkagépeket kínáltak eladásra. A sértettek a fiktív hirdetésekre jelentkeztek, majd az elkövetők részükre adásvételi szerződéseket, számlákat és esetenként bankgaranciákat küldtek. A munkagépekre megállapított vételárat magyar cégek, illetőleg magánszemélyek számlájára utalták. A vevők a munkagépeket nem kapták meg és a hirdetésen megadott elérhetőségeken az eladókkal nem tudtak kapcsolatba lépni.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által folytatott nyomozás során az ügyben 9 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A pénzintézetek által tett feljelentések és az elkövetéshez felhasznált bankszámlák ellenőrzése alapján 27 külföldi károsultat sikerült felkutatni, akik közül mindösszesen 8 személy nem utalta el a vételárat. A károsultak között magyar személy vagy cég nem volt, többségében német, valamint osztrák, lengyel és olasz károsultat sikerült felkutatni. Az ügyben a bűncselekménnyel veszélyeztetett, valamint a ténylegesen okozott kár a 100 millió forintot is meghaladja.

Összesen 52 bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúját közölte hatóságunk a 9 gyanúsítottal. Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, intellektuális közokirat-hamisítás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség bűncselekményeket követtek el a dombóvári és környékén élő gyanúsítottak.

Nemzetközi egyeztetésre is sor került Hágában az EUROJAST hivatalában, melyen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dombóvári Járási Ügyészség munkatársain túl német, osztrák, lengyel, román nyomozóhatóságok és ügyészségek képviselői vettek részt Az egyeztetésen a nyomozások tapasztalatai, valamint az adott országokban végrehajtandó feladat meghatározások kerültek megvitatásra.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást 2014. április 3-án befejezte, a nyomozás iratait vádemelési javaslattal a Dombóvári Járási Ügyészségnek átadta.

Címkék: internet, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.