Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 12. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnázium

Vajdasági fiatalok szakmai tanulmányi úton Dombóváron

Vajdasági fiatalok szakmai tanulmányi úton Dombóváron

Külhoni magyarok tisztelték meg látogatásukkal a Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziumot a közelmúltban.

Az óbecsei Közgazdasági - Kereskedelmi Iskolából négy érettségi előtt álló tanuló érkezett hozzánk Lukács Lea tanárnő kíséretével. A fiatalok a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása segítségével tölthettek el két tartalmas hetet városunkban.
Vendégeink 2016. szeptember 19-én kapcsolódtak be iskolánk hétköznapjaiba. Délelőttönként olyan tanórákat látogattak, melyek hasznosak lehetnek az érettségi vizsgára való felkészülésben és a továbbtanulásban.
Több alkalommal bemutatót tartottak az apáczaisok előtt. Megismerhettük Óbecsét és környékét, vendégeink magyar nyelvű oktatást biztosító középiskoláját, valamint betekintést nyertünk a hazaitól sokban különböző szerb oktatási rendszerbe.
A pénzügyi és üzleti adminisztrációs ismereteket tanuló diákok délutánonként szakmai gyakorlaton vettek részt 3 költségvetési szervnél és egy kereskedelmi cégnél, ahol tanulmányaikhoz kapcsolódó feladatokat teljesítettek, többek közt például magyar nyelvű bizonylatokat töltöttek ki. Ez különösen fontos tapasztalatszerzési lehetőségnek bizonyult, mivel a különböző nyomtatványformákkal otthon csak szerb nyelven találkoznak. A jó gyakorlati képzés, amiben a lányok részt vettek, egyértelműen hozzájárul majd tanulmányi előmenetelükhöz, hozzásegíti őket az üzleti adminisztratív képzést lezáró gyakorlati érettségi vizsgán való sikeres szerepléshez.
Iskolánk kollégiuma nyújtott szállást vendégeinek, így lehetőségük volt szabadidős programokba is bekapcsolódni, új barátokra szert tenni. Megismerték városunk nevezetességeit, jártak a Helytörténeti Múzeumban és a Polgármesteri Hivatalban is. Kulturális programokat, kirándulásokat is szerveztünk, amelyeken diákjainkkal együtt vehettek részt, Pécsett, Budapesten, Kaposváron és Siófokon jártak, de kenuztak Alsómocsoládon is.
Mindkét intézmény számára hasznos volt a találkozás, a tapasztalatcsere. Iskolánk bízik abban, hogy tartós maradhat a kapcsolat, esetleg viszonozhatjuk is a látogatást pályázati forrás segítségével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.