Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 19. 08:51, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Változékony idő lesz az ünnepi hétvégén

Változékony idő lesz az ünnepi hétvégén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre a felhőszakadás veszélye miatt Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Augusztus 20-án inkább napsütéses, száraz időre lehet számítani, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Ezzel együtt viszont a hétvégén is folytatódik a változékony időjárás: a napsütés mellett záporok, zivatarok is előfordulhatnak, és vasárnap néhol napközben is csak 20 fok körül lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken a Dunántúlon eleinte sok lesz a felhő, és záporok, zivatarok várhatók lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal, majd délután fokozatosan csökken a felhőzet. A keleti országrészben csak néhol lehet csapadék. A légmozgás mérsékelt marad, csupán a zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a felhősebb nyugati tájakon néhol ennél kissé melegebb, míg a derült, szélcsendes keleti vidékeken néhol hűvösebb lesz a hajnal. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő, az alacsonyabb értékek a Dunántúlon, a magasabbak a Tiszántúlon lesznek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre a felhőszakadás veszélye miatt nyolc megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. E szerint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.
Szombaton, augusztus 20-án többórás napsütés várható. Az Alföldön és az Északi-középhegység térségében viszont délután, estefelé helyi zápor, zivatar lehet. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 27 és 31 fok között alakulnak.
Vasárnap eleinte keleten lehet több napsütés. Aztán viszont egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar, estefelé a Tiszántúlon is. A Dunántúlon már helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. Napközben 22-32 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz hűvösebb, a Tiszántúlon melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: augusztus 20.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.