Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Február 16. 14:49, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház, fotó: Tilinger Sándor, Dombóvári Művelődési H

Varga Ágnes emlékkiállítása Dombóváron. Kultúrházak Éjjel-Nappal!

Varga Ágnes emlékkiállítása Dombóváron. Kultúrházak Éjjel-Nappal!

Aki használja, tudja, hogy így áll rendelkezésére a művelődés otthona – nem csak az országos reklám-kampányként működő hétvégén, mely idén a farsang utolsó hétvégéjére esett.

Dombóvár az indulást követő második évtől, 2008-tól bekapcsolódott a rendezvénysorozatba – évente más-más központi téma, kérdés köré szervezve a programokat – erről is beszélt Farkas János, a Dombóvári Művelődési Ház NKft. ügyvezető igazgatója február 14-én, a szombati programok megnyitóján. A szórakoztatás mellett az értékteremtés, -megőrzés, -közvetítés feladatának ellátására, valamint a Ház régi alkotója, Varga Ágnes rajztanár, képző- és iparművész emlékére nyitották meg az életmű-töredék kiállítást az esti órákban. A Majoros terem nem csak a közönséggel, hanem annak szeretetével is megtelt. Munkatársak, tanítványok, barátok, rokonok és más, művészet iránt érdeklődők egyaránt meghatódottan hallgatták Szájer Béla tanár úr, pályatárs bemutató és emlékező szavait. Remélhetőleg még sokan, diákok akár tanáraik vezetésével is, megnézik majd ezt a szívet, lelket gyönyörködtető, máskor elgondolkodtató anyagot, melyet immár a második, életében helyben eléggé meg nem becsült, tősgyökeres dombóvári Varga-testvér emlékére szervezett a Művelődési Ház. Bemutatták a Varga Géza Ferencről most megjelent albumot is, mely a későbbiekben is megvásárolható az Információs pultnál.
A Dombóvári Zenész Egyesület nem csak a megnyitón szerepelt sikerrel, hanem az általuk szervezett Bálint (Valentin)-napi bálon is. A felvezetés után, a hagyomány szerint a farsang utolsó hétvégéjén, a Mexx Zenekar szórakoztatta a táncolni vágyókat.
A vasárnapi „pihenő” után ötórai tea melletti beszélgetéssel, filharmónia-koncerttel, gyermekszínházzal, kézműves játszóházzal, kétnapos irodalmi felolvasó maratonnal és felnőtteknek szóló színdarabbal is várja a következő héten - a rendszeres csoportokon kívül - a Művelődési Ház a kulturális élményre tényleg vágyókat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.