Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 17. 06:40, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Varga: Egy tízmilliárd eurós hitelkeret elég lehet

Varga: Egy tízmilliárd eurós hitelkeret elég lehet

A kormány előtt fekvő legreálisabb forgatókönyv alapján a parlamenti ciklusból hátralévő két év finanszírozását egy legalább tízmilliárd eurós IMF-hitelkerettel biztosítanák – mondta Varga Mihály a Magyar Nemzetnek.

A lap szombati számában megjelent interjúban a Miniszterelnökséget vezető államtitkár úgy fogalmazott: „egy ilyen hitelkerettel – bármi is történik Európában – finanszírozni tudjuk a külső adósságot”. Hosszabb futamidő esetén viszont 15-20 milliárd euró is elképzelhető – tette hozzá.

Varga Mihály a költségvetés újratervezése kapcsán elmondta: „ha minden kötél szakad”, akkor meg kell majd nézni, hogy mely beruházások vagy fejlesztések halaszthatók, vagy pedig hol van lehetőség lassabb kivitelezésre. Továbbá a minisztériumok költségein is lehet majd faragni év közben.

A Magyar Nemzeti Bankkal való kapcsolatról azt mondta az államtitkár, hogy „a kiegyezés nem jelenti azt, hogy rosszul és felelőtlenül működő struktúrákat változatlan formában hagyunk”. Hozzátette: „akkor volt stabil növekedés, pénzügyi egyensúly a gazdaságban, amikor a jegybank és a kormány között összhang volt. Sajnos nem sok ilyen időszak volt Magyarországon.”

„Jelenleg nincs pénzügyminisztérium, senki nem kért fel senkit. Ennyi erővel arra is válaszolhatnék, hogy kinek szurkolok majd a jövő évi olimpia pingpongdöntőjén. A megtisztelő kérdés egyelőre nem aktuális” – válaszolta arra kérdésre, hogy ha a kormányzati struktúra esetleges átalakítása után újra fölállna a pénzügyminisztérium, elvállalná-e annak vezetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.