Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2012. Március 17. 07:15, szombat | Bulvár
Forrás: STOP / Sztárnaptár

Vazze! - Akit csak Topynak hívnak

Vazze! - Akit csak Topynak hívnak

48 éves Faragó András színész, aki nem csak megfőzi a vadat, de előtte el is ejti.

1981-1986 között a Békés megyei Jókai Színház tagja. 1989-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, operett-musical tanszakon, a főiskola alatt az Operettszínházban több szerepet játszott. Diploma után az egri Gárdonyi Géza Színházba szerződött, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor társulatának tagja volt, hét évig. 1997-ben szerződött a Budapesti Operettszínház együtteséhez, amelynek azóta is tagja.

A kiváló színész, a zenés színpadok avatott művésze, aki 2009-ben az Év operettszínésze lett, a Gálvölgyi-show révén vált országosan ismertté. Történt, hogy miután Gesztesi Károly egy másik kereskedelmi tévénél vállalt munkát, távoznia kellett a show-ból, helyére pedig az alkatilag hasonló Faragó Andrást szerződtették. Gálvölgyivel két, magukat vállalkozónak kiadó bunkó maffiózót alakítottak, a páros - még Gesztesivel - honosította meg a magyar nyelvben a Vazze! kifejezést. Faragó András sok színpadi sikerrel a háta mögött érkezett a műsorba, olyan darabokban tapsolt neki a közönség, mint a Csárdáskirálynő, A csókos asszony vagy a Mária főhadnagy.

Többször szerepelt a Szegedi Szabadtéri Játékokon, ő volt a Jézus Krisztus szupersztár Heródese, de játszott a Hairben és a Szentivánéji álomban is. A kamera sem idegen tőle, feltűnt az Angyalbőrben című sorozatban, s láthattuk a Valami Amerika 2. részében és az Egy bolond százat csinál című vígjátékban. Egyike a legtöbbet foglalkoztatott szinkronszínészeinknek, több mint száz filmben és rengeteg tévésorozatban hallhattuk a hangját.

Sokoldalú, remek színész, fényes bizonyíték erre, hogy amikor Bajor Imre megbetegedett, helyére kellett beugrania A doktor úr című darabba. Három nap alatt tanulta meg a szerepet, és kiválóan helytállt.

Vajszívű ember, barátai Topynak hívják, csak a vadak tartanak tőle, hiszen lelkes vadász. Szereti a hasát, főzni is remekül tud. A Vacsoracsatában mindenkitől maximális pontot kapott. Az est első fogása salátaleves volt. A különleges ízvilágú levesben volt minden: mangalica, rántotta, fokhagyma. Az előétel után asztalra került a főfogás, a vörösboros vadpörkölt, juhtúrós sztrapacskával. A különleges illatú pörkölt nemcsak gusztusos, hanem finom is volt, amit Topi egy pohár vörösborral bolondított meg. A vacsora utolsó fogását mindenki kíváncsian várta, mert a menükártyát olvasva el sem tudták képzelni, hogy milyen lehet az őzgerinc-sütemény. A látványos finomság erdei gyümölcsökből állt.

Sztárnaptár / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 08:18, kedd | Bulvár

MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását.

2024. Június 17. 13:08, hétfő | Bulvár

Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok

2024. Június 17. 09:58, hétfő | Bulvár

Nem tűnt fel nekik a terelés

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. videóösszeállítással hívja fel a figyelmet a figyelmes vezetés fontosságára.

2024. Június 15. 11:02, szombat | Bulvár

Egyszülős Központ: 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül a gyerekeit

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon: a felmérések szerint 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül gyerekeit - közölte az Egyszülős Központ szombaton az MTI-vel.