Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 26. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: DMH Nkft., Tilinger Sándor, hírszerkesztőnk

Véget ért a Dombó-Dráma-Tudás-Vár projekt - képgalériával

Véget ért a Dombó-Dráma-Tudás-Vár projekt - képgalériával

Zárórendezvénnyel köszönt el december 22-én a Dombóvári Művelődési Ház Nkft. Dombó-Dráma-Tudás-Vár – Kultúra az oktatásért című projektje, amelyben huszonegy különböző képzés és öt tábor valósult meg.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terven keresztül több mint 37 millió forintnyi pályázati pénzből gazdálkodhatott az Európai Unió és a magyar állam 100%-os támogatását élvező, december végével záruló kezdeményezés.

A projektet azzal a céllal indította a nonprofit társaság, hogy a közművelődés eszközeivel, nem formális és informális képzési formákkal vonják be a gyermek és ifjúsági korosztályt, valamint a hátrányos helyzetű csoportokat az egész életen át tartó tanulás folyamatába.

A támogatás lehetővé tette a DMH Nkft. számára, hogy az elmúlt tizenkét hónapban számos színes programmal, új szakkörökkel, egyéb új és hiányt pótló tanulási formákkal egészítsék ki korábbi tevékenységüket.

A december 22-én délután megrendezett záróesemény a projektcsoportok és -táborok bemutatkozását hozta. A Balaskó János vezetésével működő sváb fúvószene-ismereti kör Kompetencia Zenekarának műsorát kiállítás-megnyitó követte az előtérben. Farkas János ügyvezető ajánlotta a vendégek figyelmébe a "Dombó-Dráma-Tudás-Vár" valamennyi informális képzését és táborát tablókon ismertető, január 3-ig megtekinthető tárlatot. Majd a hagyományőrző ifjúsági cigány néptánc-foglalkozásokon aktív, Bogdán Boldizsár vezetésével működő Terne Cserhaja együttes következett.

A pinceszínházbeli folytatásban a kezdeményezés fő szakmai csapásiránya, a színházi nevelés és drámapedagógia képviseletében jelentkező Galéria 5.0 színjátszó-csoport improvizációszerű „mono- és sztereótípiák"-kal fejezte ki, hogy „Színház az egész világ!”.

A projektzáró levezető része pedig az előtérbe visszatérő közönség vendégfogadás melletti kötetlen beszélgetését hozta…

Tilinger Sándor fotóiból összeállított képgalériánkat megnyithatja, ha a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra kattint.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.