Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 07. 12:48, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Végtörlesztés: ezrek várnak forinthitelre

Végtörlesztés: ezrek várnak forinthitelre

Hetekig kell várniuk azoknak, akik forinthitelből szeretnének végtörleszteni.

A PSZÁF szerint az elbírálásnak nincs törvényi határideje, a végtörlesztőket viszont szorítja az idő, hiszen legfeljebb az év végéig jelenthetik be igényüket.

Az m1 Híradó úgy tudja, több ezren várnak a döntésre. A PSZÁF-hez még nem érkezett panasz ilyen ügyben, de azt mondják, kivizsgálják, ha felmerül a gyanú, hogy a bankok nem tartják be a szabályokat. A felügyelet szerint az elbírálásnak nincs törvényi határideje. A végtörlesztőket viszont szorítja az idő, hiszen legfeljebb az év végéig jelenthetik be igényüket. Az elmúlt egy hónapban megduplázódott a végtörlesztők száma, már csaknem 55 ezren vannak, többségük saját forrásból fizetett - írja a hirado.hu.

Nem ritka az egy hónapos várakozási idő, sőt, sok kérelmező 5-6 hete is vár arra, hogy megtudja, kaphat-e forintkölcsönt. A PSZÁF-nél azt mondták, eddig nem érkezett panasz hozzájuk, de ha valaki bejelentést tesz, és valóban szabálytalanságot találnak, megteszik a szükséges lépéseket. „Akkor a pénzügyi felügyelet a fogyasztóvédelmi jogkörében eljár és határozatot hoz, vagy intézkedik a hitelintézettel szemben. Tehát ide is érdemes fordulni, de hangsúlyozom, a hitelbírálatra magára nincs olyan határidő, hogy ennek tíz vagy tizenöt nap alatt meg kell, hogy történjen” – mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Éppen a hitelbírálat elhúzódása miatt, a legtöbben saját tartalékból vagy baráti, rokoni kölcsönből fizetik vissza adósságukat. Bár októberhez képest nőtt a forinthitelből végtörlesztők száma, még mindig csak 13 százalékuk fizetett így.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.