Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 27. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Vereség után 4 gólos győzelem hazai pályán

Vereség után 4 gólos győzelem hazai pályán

A Dombóvári FC gárdája remek teljesítményt nyújtva 4:0 arányban bizonyult jobbnak a szedresieknél.

A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokság nyitómérkőzésén Majoson 2:0-ás vereséget szenvedő Dombóvári FC gárdájának játékosai az augusztus 24-i második fordulóbeli első otthoni összecsapásuk előtt nagyon fogadkoztak, hogy a „csorbát kiköszörülve” legyőzik a Szedresi SE csapatát.

A házigazdák edzőjének, Kardos Ernőnek nem állt a rendelkezésére a védelem oszlopa, Szekeres Dániel és a társaság karmestere, Androsics András, mindketten sérülés miatt hiányoztak. A látogatók is bíztak a sikerben, hiszen jó rajtot vettek a Teveli MSE alakulatának 5:2-es legyőzésével.

A kezdőrúgás előtt Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere köszöntötte a szurkolókat, majd egy perces gyászszünetet tartottak a napokban elhunyt törzsszurkoló, Kovács Tibor - mindenki „Kotekje” - emlékére, aki hosszú időn keresztül bemondóként és az eredmény-jelzőtábla kezelőjeként szolgálta a helyi labdarúgást.

Nem sokáig tartott a kezdeti tapogatózás, ugyanis a vendéglátók rögtön nekirontottak ellenfelüknek és már a 6. percben megszerezték a vezetést. Biztos, hogy nem fog dicséretet kapni a szedresiek portása azért a mozdulatáért, amivel a 16-oson belül eladta a labdát. Arra a szemfüles Horváth Árpád lecsapott, ám buktatta őt a hálóőr, amiért büntetőt ítélt a bíró. A 11-est a sértett nagy nyugalommal helyezte a bal alsó sarokba. Az előny megszerzése felpörgetette a DFC-legénységét, mely sorra vezette formás támadásait a széleken, a beíveléseket azonban a középen érkező csatárok és középpályások nem tudták a kapuba juttatni. A hazaiak szemre is tetszetősen futballoztak, ügyesen cseleztek, ritmusváltásokat, rövid passzokat és hosszú átadásokat egyaránt alkalmaztak, nyomás alatt tartották riválisukat, de a góllal kecsegtető helyzeteiket nem tudták értékesíteni. A 33. percben a bal oldalon előretörő Martinka Dániel visszagurítását Papp Gábor centiméterekkel lőtte a bal oldali kapufa mellé. A védekezésre berendezkedő és abból gyors kontraakciókat vezető vendégek alaposan ráijesztettek a 43. percben ellenfelükre, ugyanis egyik támadójuk szépen lépett ki a rosszul helyezkedő hátvédek között, szerencsére közeli gurítását Czebei Ádám nagy bravúrral hárította. Az első félidő végén a DFC 1:0-s vezetésével vonultak a csapatok az öltözőbe.

A pihenőt és a fordulást követően kettős cserével próbáltak frissíteni a szedresiek. Az 58. percben a villámléptű Balogh Szabolcs húzott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből Horváth Árpádhoz passzolta a „bőrt”, amit ő néhány lépésről higgadtan gurított a hálóba. A nagy kedvvel futballozó ék a 67. percben ismét „megvillant”: 13 méteres lökete a jobb oldali kapufán csattant. Nem sokkal később Keczeli Krisztián tört be a büntetőterületen belülre, ott szabálytalankodtak vele, a sípmester pedig újból a 11-es pontra mutatott. Horváth Árpád saját és együttese harmadik találatát a labdát a bal alsó sarokba helyezve szerezte meg. A házigazdák trénere is új játékosokat küldött a kispadról a küzdőtérre, akik közül Hetesi Gábor a 80. percben egyedül tört az SzSE „ketrece” felé, ám a vetődő kapusba lőtt. A tehetséges fiatal a második lehetőségét már nem „puskázta el”, a 86. percben középről 18 méterről eleresztett lökete a szedreseik egyik focistáján megpattanva jutott a hálóba.

A Dombóvári FC gárdája remek teljesítményt nyújtva 4:0 arányban bizonyult jobbnak a szedresieknél.

2. forduló eredménye:

Dombóvári FC - Szedresi SE 4:0
Dombóvár: Czebei - Párkányi, Tieger (Hetesi), Vajk, Martinka - Bradics, Kulcsár, Keczeli - Papp G. (Bán), Horváth Á. (Gombos T.), Balogh Sz. (Pál)
Gólszerzők: Horváth Á. (3), Hetesi

Címkék: DFC, foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.