Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2012. Május 26. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

A stroke áldozatainak felépülését jelentősen segítheti, ha egy, a vérrög megóvására alkalmazott új gyógyszert kapnak - állítják skót kutatók.

Az Edinburgh-i Egyetem kutatói háromezer páciensen tesztelték az új, kísérleti fázisban lévő vérrögoldó gyógyszert a stroke kezelésének tekintetében.

A kutatók megállapították, hogy mind az ezer páciensnek – akiket kezeltek a szerrel a stroke-ot követő három órán belül – nyolcvanszor nagyobb volt az esélye a túlélésre és a további segítség nélküli életre, mint azoknak, akik nem kaptak gyógyszert.

Ugyanakkor vigyázni kell, mert bizonyos esetekben a halálozási arányt is növelheti a szer a kezelést követő egy héten belül, mert a gyógyszer másodlagos agyi vérzést okozhat.

Ezért a kutatók most arra szeretnének rájönni, hogy miért okoz vérzést bizonyos esetekben a szer. Így megtalálhatják annak leghatékonyabb kezelési használatát - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 12:00, szerda | Belföld

Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

Érdemes kihasználni a legújabb adóügyi könnyítést, amely szerint a koronavírus-válság miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A kérelmeket idén év végéig lehet benyújtani

2021. Június 16. 10:28, szerda | Belföld

Vadkenderrel a kezében álldogált

Vadkenderrel a kezében álldogált a váci férfi egy gyalogos-átkelőhelyen. Igazoltatták, majd elszámoltatták a rendőrök.

2021. Június 16. 09:08, szerda | Belföld

Meghalt 9 beteg, 107-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 9, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 107 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán,

2021. Június 16. 08:51, szerda | Belföld

Megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs

A következő hetek döntései arról szólnak, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk „aprópénzre"