Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2012. Május 26. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

A stroke áldozatainak felépülését jelentősen segítheti, ha egy, a vérrög megóvására alkalmazott új gyógyszert kapnak - állítják skót kutatók.

Az Edinburgh-i Egyetem kutatói háromezer páciensen tesztelték az új, kísérleti fázisban lévő vérrögoldó gyógyszert a stroke kezelésének tekintetében.

A kutatók megállapították, hogy mind az ezer páciensnek – akiket kezeltek a szerrel a stroke-ot követő három órán belül – nyolcvanszor nagyobb volt az esélye a túlélésre és a további segítség nélküli életre, mint azoknak, akik nem kaptak gyógyszert.

Ugyanakkor vigyázni kell, mert bizonyos esetekben a halálozási arányt is növelheti a szer a kezelést követő egy héten belül, mert a gyógyszer másodlagos agyi vérzést okozhat.

Ezért a kutatók most arra szeretnének rájönni, hogy miért okoz vérzést bizonyos esetekben a szer. Így megtalálhatják annak leghatékonyabb kezelési használatát - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 07. 15:08, vasárnap | Belföld

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő azután, hogy ismét több napon keresztül volt magas a légszennyezettség a szálló por miatt.

2021. Március 07. 14:09, vasárnap | Belföld

Kiemelt ellenőrzést tartanak a rendőrök az utakon

Országszerte kiemelten ellenőrzik a rendőrök március 8 és 14. között a passzív biztonsági eszközök használatát közútjainkon.

2021. Március 07. 13:08, vasárnap | Belföld

Hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő tárgyalást a bíróságok

A bíróságokon hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket és szünetel a kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás - az erről szóló kormányrendelet szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben.

2021. Március 07. 13:05, vasárnap | Belföld

Kettősgyilkosság történt Fejérben

Megöltek két idős embert Kislángon, a rendőrök a bejelentést követő egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője vasárnap az MTI-vel.