Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 11. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: DOVASE

Verseny, verseny hátán. Na meg egy kis edzőtábor!

Verseny, verseny hátán. Na meg egy kis edzőtábor!

Június, július az országos bajnokságok időszaka az atlétáknál.

Miskolc adott otthont az Ifjúsági Országos Bajnokság résztvevőinek.
A 16-17 éves korosztályból 6 versenyző vett részt a DOVASE színeiben.
A sprinter lányok közül Göblyös Csenge gyengébb rajtjának köszönhetően kicsúszott a döntőből, így a 9.helyen végzett. Berényi Natália edzettségi állapotának megfelelően versenyzett, s a középmezőny elején fejezte be a versenyt. 200 méteren Csenge legjobb napjait idézte az előfutamban, s kellemes meglepetésre döntőbe jutott, ahol a 8.lett.
Simon Kati 400 m-en egyéni csúcsot futva 10. lett, 800 m-en 13. helyen végzett.
Strijk Johanna 2000 m-en állt rajthoz, s ebben az igen embert próbáló számban a dobogó 3. fokára állhatott. A fiúk ugyanezen számában Tóth Boldizsár 1 év után tért vissza, s lett 6. Hosszú még az út a dobogóig, de megcsináljuk!
Várteleki Richárd Kaposváron tanul már egy év óta, s edzésmunkájának megfelelő eredményekkel a középmezőnyben végzett 800 és 1500 m-en is.

2017. június 27 és július 1 között a Dombóvári VASE 9 közép és hosszútávfutója kapott lehetőséget, hogy 5 napot a TATA Olimpiai Központ edzőtáborában készülhessen. A táborozás célja a serdülők felkészülése az Országos Korosztályos Bajnokságra, valamint Tóth Lili Anna segítése az olaszországi junior EB-re való felkészülésben. A DOVASE futóműhelyének központi támogatásából szervezett edzések nagyszerűen sikerültek. A kiemelt ellátás, pihenés, edzések összehangolása remélhetőleg jól megalapozták a későbbi versenyek eredményességét. Akik részt vettek a táborban, már most visszavágynak, a kemény munka ellenére is!

A táborzárás napján Strijk Johanna és edzője, Fazekas Gáspár Tatáról egyből Budapestre utazott, ahol Johanna 2000 m akadályfutásban állt rajthoz a PAULINYI-emlékversenyen, s egyéni csúcsot futva a 2. helyen végzett!

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.