Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. December 16. 14:08, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vészforgatókönyvvel készülnek a kórházak

Vészforgatókönyvvel készülnek a kórházak

Az ÁNTSZ tájékoztatást kér a kórházaktól, hogy miként készülnek a rendkívüli helyzetre, ha az orvosok január elején aktiválják felmondóleveleiket – írja a Magyar Nemzet.

Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnöke azt mondta, hogy vészforgatókönyvet készítettnek arra az esetre, ha az orvosok valóban tömegesen felmondanak, vagy nem vállalnak önként túlmunkát.

Ha a helyzet úgy hozza, akkor fokozatosan korlátozzák az ellátást, úgy mint például a kijelölt területen kívülről érkező pácienseket el küldik, ha nem szorulnak azonnali beavatkozásra, kizárólag a sürgősségi és a daganatos betegeket, valamint a gyermekeket látják el, csak sürgősségi beavatkozásokat végeznek, átállnak az ügyeleti rendszerre, ez csak annyiban különbözik az előző fokozattól, hogy még kevesebb emberrel működik majd a kórház, összevont ügyeleteket működtetnek, ami azt jelenti, hogy az intézmény nem képes minden osztályon kiállítani egy szakmai stábot, végül pedig különböző kórházak csak összevontan, egymással szorosan együttműködve biztosítják a legszükségesebb ellátást.

A Magyar Kórházszövetség elnöke elmondta, hogy a korlátozó intézkedések túlnyomó többségét csak hatósági utasítás vagy jóváhagyás mellett tehetik meg. A jogszabály szerint ugyanis teljesíteniük kell ellátási kötelezettségüket, abból nem vehetnek vissza önként. Rácz Jenő reméli, hogy egyetlen ilyen intézkedésre sem lesz szükség, de nem ülhetnek ölbe tett kézzel.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: ÁNTSZ, kórházak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni