Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2011. December 16. 14:08, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vészforgatókönyvvel készülnek a kórházak

Vészforgatókönyvvel készülnek a kórházak

Az ÁNTSZ tájékoztatást kér a kórházaktól, hogy miként készülnek a rendkívüli helyzetre, ha az orvosok január elején aktiválják felmondóleveleiket – írja a Magyar Nemzet.

Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnöke azt mondta, hogy vészforgatókönyvet készítettnek arra az esetre, ha az orvosok valóban tömegesen felmondanak, vagy nem vállalnak önként túlmunkát.

Ha a helyzet úgy hozza, akkor fokozatosan korlátozzák az ellátást, úgy mint például a kijelölt területen kívülről érkező pácienseket el küldik, ha nem szorulnak azonnali beavatkozásra, kizárólag a sürgősségi és a daganatos betegeket, valamint a gyermekeket látják el, csak sürgősségi beavatkozásokat végeznek, átállnak az ügyeleti rendszerre, ez csak annyiban különbözik az előző fokozattól, hogy még kevesebb emberrel működik majd a kórház, összevont ügyeleteket működtetnek, ami azt jelenti, hogy az intézmény nem képes minden osztályon kiállítani egy szakmai stábot, végül pedig különböző kórházak csak összevontan, egymással szorosan együttműködve biztosítják a legszükségesebb ellátást.

A Magyar Kórházszövetség elnöke elmondta, hogy a korlátozó intézkedések túlnyomó többségét csak hatósági utasítás vagy jóváhagyás mellett tehetik meg. A jogszabály szerint ugyanis teljesíteniük kell ellátási kötelezettségüket, abból nem vehetnek vissza önként. Rácz Jenő reméli, hogy egyetlen ilyen intézkedésre sem lesz szükség, de nem ülhetnek ölbe tett kézzel.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: ÁNTSZ, kórházak

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

Kötélpályán hoztak fel egy szikláról lezuhant fiút a mélyből a tűzoltók Vértestolnánál

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből - mondta el a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szó

2023. Május 28. 11:13, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 doboz cigi lapult a kárpitok alatt

Csaknem 800 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár kisbuszban

2023. Május 28. 08:14, vasárnap | Belföld

Átadták az új Csinger-völgyi kerékpárutat Ajkán

A Csinger-völgyi kerékpárút az ajkaiak és a városba látogató turisták kikapcsolódását is szolgálja - mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Ajkán, a 400 millió forintból elkészült beruházás átadásán.