Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 23. 15:32, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Évi százmilliárdot lehetne megtakarítani

Évi százmilliárdot lehetne megtakarítani

A kormány támogatási rendszert dolgoz ki annak érdekében, hogy a kisebb turisztikai szolgáltatók kedvezményesen juthassanak a kártyás fizetéshez szükséges POS-terminálhoz.

Mondta Körtvélyessy László, a Széchenyi-pihenőkártya (SZÉP-kártya) kibocsátásáért és felhasználásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Veszprémben.

A miniszteri biztos a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a megújuló cafeteria-rendszerről tartott sajtótájékoztatón elmondta: nemzetgazdasági cél a POS-terminálok használatának és a kártyás fizetésnek az ösztönzése.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon a kiskereskedelemben a kártyás fizetések aránya mindössze 25 százalék, míg Nyugat-Európában 75-80 százalék. Ha ezt a szintet sikerülne Magyarországon is elérni, a Magyar Nemzeti Bank számításai szerint évi százmilliárd forintot lehetne megtakarítani – jegyezte meg a miniszteri biztos.

Körtvélyessy László elmondta: a SZÉP-kártya a korábbi legkedveltebb cafeteria-elemeket gyűjti egybe modern, elektronikus utalvány formájában. Az elfogadóhelyek száma tavaly elérte az ötezret. A miniszteri biztos a kedvelt elemek közé sorolta a melegétkezési utalványt, amely a SZÉP-kártya keretében évi 150 ezer forint értékben adható.

A SZÉP-kártya rekreációs alszámlájára 75 ezer forint adható, ezek a szolgáltatások elsősorban a családoknak, az egészséges életmódot, valamint a kulturális kikapcsolódást keresőknek szólnak – mondta Körtvélyessy László, hozzátéve: a belföldi szállásokra igénybe vehető alszámlára évi 225 ezer forint adható. Összesen évi 450 ezer forint igényelhető így a SZÉP-kártyán – foglalta össze a miniszteri biztos, aki úgy vélte, hogy a felhasználásban az elsődleges preferencia valószínűleg az étkeztetés, a második a rekreáció lesz. A munkáltatók évi 60 ezer forint Erzsébet-utalványt is biztosíthatnak a munkavállalóknak, hideg- és melegétkeztetésre – tette hozzá Körtvélyessy László.

A kereskedelmi kamarában hétfőn a miniszteri biztos, valamint a cafeteria-rendszerben érdekelt bankok tájékoztatták a gazdasági élet szereplőit, így a munkáltatókat a változásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára