Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2012. Január 23. 15:32, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Évi százmilliárdot lehetne megtakarítani

Évi százmilliárdot lehetne megtakarítani

A kormány támogatási rendszert dolgoz ki annak érdekében, hogy a kisebb turisztikai szolgáltatók kedvezményesen juthassanak a kártyás fizetéshez szükséges POS-terminálhoz.

Mondta Körtvélyessy László, a Széchenyi-pihenőkártya (SZÉP-kártya) kibocsátásáért és felhasználásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Veszprémben.

A miniszteri biztos a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a megújuló cafeteria-rendszerről tartott sajtótájékoztatón elmondta: nemzetgazdasági cél a POS-terminálok használatának és a kártyás fizetésnek az ösztönzése.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon a kiskereskedelemben a kártyás fizetések aránya mindössze 25 százalék, míg Nyugat-Európában 75-80 százalék. Ha ezt a szintet sikerülne Magyarországon is elérni, a Magyar Nemzeti Bank számításai szerint évi százmilliárd forintot lehetne megtakarítani – jegyezte meg a miniszteri biztos.

Körtvélyessy László elmondta: a SZÉP-kártya a korábbi legkedveltebb cafeteria-elemeket gyűjti egybe modern, elektronikus utalvány formájában. Az elfogadóhelyek száma tavaly elérte az ötezret. A miniszteri biztos a kedvelt elemek közé sorolta a melegétkezési utalványt, amely a SZÉP-kártya keretében évi 150 ezer forint értékben adható.

A SZÉP-kártya rekreációs alszámlájára 75 ezer forint adható, ezek a szolgáltatások elsősorban a családoknak, az egészséges életmódot, valamint a kulturális kikapcsolódást keresőknek szólnak – mondta Körtvélyessy László, hozzátéve: a belföldi szállásokra igénybe vehető alszámlára évi 225 ezer forint adható. Összesen évi 450 ezer forint igényelhető így a SZÉP-kártyán – foglalta össze a miniszteri biztos, aki úgy vélte, hogy a felhasználásban az elsődleges preferencia valószínűleg az étkeztetés, a második a rekreáció lesz. A munkáltatók évi 60 ezer forint Erzsébet-utalványt is biztosíthatnak a munkavállalóknak, hideg- és melegétkeztetésre – tette hozzá Körtvélyessy László.

A kereskedelmi kamarában hétfőn a miniszteri biztos, valamint a cafeteria-rendszerben érdekelt bankok tájékoztatták a gazdasági élet szereplőit, így a munkáltatókat a változásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 16:01, péntek | Belföld

Újabb nagy egészségipari beruházások indulnak - Videó

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak

2021. Február 26. 15:00, péntek | Belföld

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik márciusban

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken közösségi oldalán, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

2021. Február 26. 13:06, péntek | Belföld

Az oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség

A koronavírus elleni oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztetett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

2021. Február 26. 11:00, péntek | Belföld

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb hat anyag került fel a dizájnerdrogok immár több mint 300 vegyületcsoportot, szert és szervariánst tartalmazó tiltólistájára - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a oldalán.