Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Május 15. 13:10, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - Autókat, benzinkút és áruház tetejét rongált meg a szél Zalában

Vihar - Autókat, benzinkút és áruház tetejét rongált meg a szél Zalában

Két helyen is autókat rongáltak meg a szél miatt kidőlt fák Zalában, de benzinkút és áruház tetőlemezeit is megbontotta a vihar - közölte honlapján csütörtökön a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nagykanizsán a Deák téren dőlt rá egy fa az alatta parkoló személyautóra, Keszthelyen pedig a Sopron utcában rongált meg egy autót a ráboruló vadgesztenyefa. Zalaegerszegen egy benzinkút, Keszthelyen egy hipermarket tetőborítását bontotta meg a szél, veszélyeztetve ezzel a gyalogos és járműforgalmat.
A városüzemeltető Via Kanizsa Nonprofit Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a rendkívüli időjárási körülmények miatt csütörtök reggel lezárták Nagykanizsán a Sétakert gyalogútjait. A parkban a szél tövestül kidöntött egy koros vadgesztenyefát, amely fennakadt a környezetében lévő növényzeten, de a balesetveszélyt csak a vihar elmúltával tudják elhárítani.
Zala megye több településén villany- és telefonkábeleket szakítottak el, néhány esetben családi házra dőltek a fák, számos helyen pedig utakat torlaszoltak el a kifordult fák és a letörött ágak. Személyi sérülés sehol nem történt.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során