Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 15. 15:22, szombat | Helyi
Forrás: MTI, fotó: picoftheweek.andynix.co.za

Vihar - már Tolna megyében is másodfokú riasztás van érvényben

Vihar - már Tolna megyében is másodfokú riasztás van érvényben

Egyre több járásban, és Budapesten is már narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben a várható viharos szél miatt.

Ezeken a területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is lehetnek.

Már az ország északi felében narancssárga riasztás, s emellett az ország jelentős területén elsőfokú riasztás van érvényben.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott - szombat éjfélig szóló - veszélyjelzése szerint másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.
Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben is 70 kilométer/órásnál erősebb széllökések lehetnek.
A meteorológiai szolgálat azt írta: délután 4 óra körül a Közép-Dunántúlon és az Alföldön válik sokfelé viharossá a szél. Az utóbbi térségben a 100 kilométer/órát is megközelíthetik a legerősebb széllökések.
Este 7 óra körül a szél mindenütt mérséklődik, ekkor már inkább csak az ország déli harmadán lehetnek az óránkénti 70 kilométeres erősséget elérő lökések. Vasárnap viszont a délnyugati és az északkeleti megyéket kivéve ismét sokfelé viharossá fokozódhat a szél. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-95 kilométer/órát is - írta a meteorológiai szolgálat.

Címkék: vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.