Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2012. Január 12. 20:00, csütörtök | Helyi
Forrás: köpönyeg.hu

Viharos szél, hidegbetörés és hózivatarok várhatók

Viharos szél, hidegbetörés és hózivatarok várhatók

Nem tart sokáig a tavasziasan enyhe idő, holnap az idei tél legnagyobb hidegbetörése jön. A kutya nem ette meg a telet, még csak most jön a java - jelzi előre a köpönyeg.hu időjárási portál.

Ahogy az időjárási térképen is látható, a Brit-szigetek felett egy magas nyomású képződmény alakult ki, mely meggátolja a nyugat felől érkező nedves és enyhe levegő beáramlását a kontinens belseje felé. A Skandináv-félsziget felett ciklon található, melynek a hátoldalán több hullámban sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdulhat hazánk térségébe.

Pénteken eleinte erősen felhős lesz az ég, és szórványosan fordulhat elő zápor, kisebb eső, majd az észak-nyugati szél egyre inkább megerősödik, majd főleg a főváros térségében és nyugaton viharossá fokozódik (60-90 km/h). Napközben felhőátvonulások várhatók, elszórtan heves záporokkal, graupel-, majd hózáporokkal, sőt keleten, északkeleten akár hózivatar is kialakulhat. Egy-egy hevesebb hózápor átmenetileg 1-2 cm-es havat is maga után hagyhat. Nem lesz még hideg, hiszen +5°C és +10°C fok között alakulhat a hőmérséklet, bár a viharos szél jelentősen rontja majd a hőérzetünket.

Szombaton és vasárnap marad az erős, viharos szél, miközben egyre hidegebb lesz. Vasárnap már lesznek olyan helyek az országban, ahol egész nap fagyni fog.

A jövő hét első felében a hideg mellé nedves levegő is érkezhet a Kárpát-medence fölé, így hózáporok, havazás is lehet, a tél teljes kelléktára megmutatkozhat. A szél továbbra is erős lehet, így akár már hófúvások is előfordulhatnak. Január 20-a körül aztán újra esély lesz hóesésre.

Bővebben: Köpönyeg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 21:18, péntek | Helyi

Menjünk el Mágocsra egy gyönyörű húsvéti kiállításra úgy, hogy otthon maradunk!

A mágocsi Művelődési Ház virtuális kiállítása Kovacsics Vilmos és Góz László faragásaiból Farkas János kiállítási kurátor köszöntőjével

2020. Április 03. 20:00, péntek | Helyi

Bosszúból rongált többször is a dombóvári férfi

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi férfival szemben folytattak rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Április 03. 15:48, péntek | Helyi

Hála-Taps a Te ablakodban/erkélyeden és a Mex Rádió Maradj Otthon csatornáján

Sásdon, a Deák tér közelében élők fogják hallani az ablakból is, mert az ott található legnagyobb üzlet felett, a tetőn kihangosítjuk a rádiót!

2020. Április 03. 13:08, péntek | Helyi

Járvány, vészhelyzet, válság, akkor is nézzünk előre!

Dombóvári digitális Szuperinfó: az interaktív hirdetési újság, mely többet rejt, mint gondolná!