Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Május 23. 14:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Dombóvár németországi testvérvárosába utazott május 17-én az az önkormányzati delegáció, melynek Szabó Loránd polgármester, Berta János képviselő és dr. Szabó Péter jegyző volt a tagja.

Kernen im Remstalban az elmúlt hónapokban egy olyan park készült, amit a város és a környékbeli falvak közösen hoztak létre a Baden-Württemberg tartománytól kapott pályázati forrást felhasználva. A több mint 160 napig tartó program során a különböző települések a zöld területeiket újítják meg. A Polgárok Kertjében az új virágágyások mellett olyan alkotások is helyet kaptak, amiket francia, zimbabwei és magyar testvértelepüléseinek önkormányzatai adományoztak korábban a városnak.

A dombóvári önkormányzati delegáció ezalkalommal két növényládát vitt magával, amiket aztán a helyszínen a küldöttség tagjai a Dombóvár-Kernen im Remstal Baráti Kör néhány tagjának segítségével Magyarországról származó virágokkal ültettek tele. Ők a közös veteményes ágyásokba is helyeztek el paprikapalántákat.

A május 18-i parkavatón többszáz helyi és környékbeli vett részt, de ott voltak a St. Pierre d´Albignyból, a St. Rambert d’Albonból, a Masvingoból, valamint a Dombóvárról érkezett vendégek is. Stefan Altenberger polgármester köszöntője után a város lakói és az idelátogatók birtokba vették a széppé varázsolt közterületet, ahol a játszóteret is felújították. Az ünnepséghez a zenét a guruló JazzMobilban fellépő olyan magyar együttes - a Kodály Spicy Jazz - biztosította, mely a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet meghívására érkezett Kernen im Remstalba. Délelőtt a gyerekeknek egy sztárséf, Ralf Zacherl sütött és főzött egészséges ételeket, majd a Városháza előtti téren megnyitották a „Virágos kocka” című kiállítást. Rengetegen voltak kíváncsiak azokra a fából készített színes méhecskefigurákra is, melyek közül többezret helyeztek el a városba vezető utak mentén a program szervezői. Napnyugta után a „Múzeumok Éjszakája” elnevezésű rendezvényre várták a két településrész - Stetten és Rommelshausen - három helyszínén az érdeklődőket. A szőlőhegyen lévő várrom, az Yburg, valamint a templomtoronyban berendezett tárlat és a régi városháza épületében látható helytörténeti gyűjtemény sokakat vonzott. Nagy sikert aratott az az árnyjáték, amit a Polgárok Házában mutatott be a Moving Shadows Társulat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 08:26, kedd | Helyi

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Kiss Béla alpolgármester köszöntötte azokat a diákokat, akik június 13-án a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Tesco Áruház és a Kis-Konda patak melletti területen 2008-ban létrehozott biofalat jöttek megtisztítani.

2019. Június 17. 10:45, hétfő | Helyi

Mozgásban a város - Két éve futunk a körön

A nagy meleg ellenére a résztvevők 1 óra alatt 486 km futottak össze.

2019. Június 17. 09:30, hétfő | Helyi

Fekete István nyomában 5.

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület ismét kirándulást szervezett a nagy magyar író emlékhelyeire. Ezúttal elsőként Kunszentmártont keresték fel, ahol többek között megkoszorúzták az író emléktábláját.

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.