Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2019. Június 13. 10:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Virágokat ültetnek városszerte

Virágokat ültetnek városszerte

Az önkormányzat ügyel a közterületek szépítésére, ezért minden évben - így idén is - virágosíttatja a város frekventált helyeit.

Összesen közel 400 négyzetmétert egynyári növényekkel ültetnek be a kertészek a Szigeterdőben, a Hotel Dombóvár és a Napsugár Áruház előtti területen, valamint Gunaras központjában. A településhez tartozó üdülőhelyen, a Hunyadi téren, az Ogulin udvarban, a Tinódi Ház környékén, az Árnyas utcában és a Zöldfa utcai játszótereken lévő ládákba is kerül a virágokból. Újdonság, hogy a művelődési otthon mögötti parkolóba elválasztóként hamarosan nyolc tartót helyeznek el a munkások.
- A virágok közül elsősorban a klímánkhoz igazodó szárazságtűrő, kevés gondozást igénylő, hazai nemesítésű, hagyományos magyar fajtákat választjuk - emelte ki Szabotin Gábor, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal városgondnoka. - A tavasz végén-nyár elején elhelyezett kakastaréjok, nebáncsvirágok, bazsalikomok, bársonykák, körömvirágok és rézvirágok, valamint az ősszel kiültetésre kerülő növények mintegy 2,5-3 millió forintba kerülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.

2019. Szeptember 16. 14:16, hétfő | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dél – Kom Nonprofit Kft. lomtalanítási akciót szervez Dombóvár város területén a szabványos edényzetbe nem helyezhető hulladékok elszállítására

2019. Szeptember 16. 08:33, hétfő | Helyi

Tíz hársfa ajándékba a szép városképért

Dombóvár önkormányzata idén is benevezett a „Virágos Magyarország” Környezetszépítő Versenybe, amit huszonhatodszor hirdetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. Nemrégiben tartották az eredményhirdetést.