Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2019. Június 13. 10:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Virágokat ültetnek városszerte

Virágokat ültetnek városszerte

Az önkormányzat ügyel a közterületek szépítésére, ezért minden évben - így idén is - virágosíttatja a város frekventált helyeit.

Összesen közel 400 négyzetmétert egynyári növényekkel ültetnek be a kertészek a Szigeterdőben, a Hotel Dombóvár és a Napsugár Áruház előtti területen, valamint Gunaras központjában. A településhez tartozó üdülőhelyen, a Hunyadi téren, az Ogulin udvarban, a Tinódi Ház környékén, az Árnyas utcában és a Zöldfa utcai játszótereken lévő ládákba is kerül a virágokból. Újdonság, hogy a művelődési otthon mögötti parkolóba elválasztóként hamarosan nyolc tartót helyeznek el a munkások.
- A virágok közül elsősorban a klímánkhoz igazodó szárazságtűrő, kevés gondozást igénylő, hazai nemesítésű, hagyományos magyar fajtákat választjuk - emelte ki Szabotin Gábor, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal városgondnoka. - A tavasz végén-nyár elején elhelyezett kakastaréjok, nebáncsvirágok, bazsalikomok, bársonykák, körömvirágok és rézvirágok, valamint az ősszel kiültetésre kerülő növények mintegy 2,5-3 millió forintba kerülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 16:00, szerda | Helyi

Újabb járdaszakasz újult meg

A város vezetői oklevéllel köszöntötték Kővári Tamást abból az alkalomból, hogy az önkormányzat támogatásával felújította a tulajdonában lévő újdombóvári ingatlan előtti járdát.

2019. Június 26. 14:09, szerda | Helyi

Önkormányzat 2019 - Csikóstőttős polgármestere a Fidesz dombóvári polgármesterjelöltje

Pintér Szilárd, Csikóstőttős független polgármestere lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Dombóváron az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Dombóváron.

2019. Június 26. 14:05, szerda | Helyi

Hollandiában győzöt a volt dombóvári atléta

A hollandiai Nijmegenben június 15-én rendezték meg a „A jövő atlétikai generációja” elnevezésű nemzetközi versenyt, melyen egy olyan futó is rajthoz állt, aki Dombóváron ismerkedett meg a sportággal.

2019. Június 26. 08:36, szerda | Helyi

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A Kaposvári KK férficsapatánál egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.