Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 07. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Visszahelyezték a terminál elé a rendelt taxik beszállópontját a Liszt Ferenc repülőtéren

Visszahelyezték a terminál elé a rendelt taxik beszállópontját a Liszt Ferenc repülőtéren

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszahelyezte a Liszt Ferenc repülőtéren a rendelt taxik beszállópontjait a parkolóból a terminálok elé - közölte a BKK kedden az MTI-vel.

A lépésre a repteret üzemeltető Budapest Airport (BA), a BKK és a taxis szervezetek egyeztetése után kerülhetett sor a taxisok és az utasok észrevételei nyomán.

Szerda hajnaltól az előrendelt taxik a beszállópontokon öt percnél tovább nem tartózkodnak, a gépkocsivezetők a járműveiket nem hagyják el, más járművek részére fenntartott parkolóhelyekre nem állnak be, illegális kereskedelmi tevékenységet a repülőtér területén nem folytatnak. A közeljövőben bevezetnek egy informatikai rendszert, amely az ott található átmeneti parkoló és a közúti előtéren található beszállópontok közötti szabályozott taxiközlekedést biztosítja. A rendszer lényege, hogy csak a ténylegesen reptéri utasok által előrendelt taxik juthassanak be a repülőtér előterébe, és ott ne lehessen illegális kereskedelmi tevékenységet folytatni. Ennek megvalósulásáig ideiglenesen a Budapest Airport visszaállítja az eredeti állapotot.

A BKK emlékeztetett, hogy a BA korábban a parkolóba helyezte át ezt a területet. A taxis érdekképviseletek 2011. június 8-án autós felvonulással egybekötött demonstrációt tartottak, amelynek során Tarlós István főpolgármesternek petíciót adtak át, ebben a többi között ezt is kérték.

Ezt követően tárgyalások kezdődtek, ennek eredményeként a BA Zrt. vállalta, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján az érkezési szint beszállítási pontjait 2011. szeptember 7-én 0 órától megnyitja mindazon taxitársaságok és taxisvállalkozások előtt, amelyek csatlakoztak ahhoz a nyilatkozathoz, melyben vállalták a repülőtér közlekedési rendjének és a repülőtéri rend betartásával kapcsolatban megfogalmazott szabályok betartását.

MTI

Címkék: taxi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt