Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2011. November 14. 14:18, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Visszatér Alejandro Valverde

Visszatér Alejandro Valverde

Kétéves eltiltása lejárta után a következő szezonban a Movistar csapat színeiben tér vissza az országúti kerékpársportba Alejandro Valverde, a spanyolok doppingolás miatt megbüntetett versenyzője.

A 2009-es spanyol körversenyen, a Vueltán győztes sportoló eltiltása december 31-én jár le, és a spanyol együttes bejelentése szerint kedden mutatják majd be hivatalosan. A Movistar Valverde korábbi istállójának, az Illes Balearsund Caisse d’Epargne-nak az utódja, a kerekes február óta már itt készül.

Az időközben már 31 éves Valverdét 2009-ben tiltotta el az Olasz Olimpiai Bizottság, mert a 2008-as Tour de France olaszországi szakasza után adott doppingmintáját összehasonlították az Eufemiano Fuentes „doppingdoktornál’ 2006-ban megtalált, a versenyző monogramjával ellátott vértasakban lévő vérrel, s az összevetés alapján egyértelművé vált, hogy a két minta ugyanattól a személytől származik.

A kerekes fellebbezett, de előbb a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), majd a Svájci Legfelsőbb Bíróság is elutasította a keresetét, ráadásul az olaszországi eltiltást nemzetközivé is tették. Fuentes több mint hatvan sportolót látott el doppingszerekkel, s a többségük kerékpáros volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 08:59, péntek | Sport

Dobogós helyekkel zárta a Pünkösdi Rallycross Fesztivált a Korda Racing

Négy hét után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross Bajnokságban. A nemzeti mezőny Húsvét után újra a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Május 24. 08:03, péntek | Sport

Orosz Pál: nem volt elegáns Stankovic távozása

Nem volt elegáns Dejan Stankovic vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.