Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Augusztus 09. 22:15, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Visszavonta az Országgyűlés Hivatalának adott közterület-használati ingyenességet Dombóvár polgármestere

Visszavonta az Országgyűlés Hivatalának adott közterület-használati ingyenességet Dombóvár polgármestere

Visszavonta Dombóvár független polgármestere azt az engedélyt, amely ingyenes közterület-használatot biztosított az Országgyűlés Hivatalának a Kossuth-szoborcsoportról történő mintavételhez.

Szabó Loránd döntéséről Gábor Ferenc, Dombóvár jegyzője csütörtöki, rendkívüli ülésen tájékoztatta a város képviselő-testületét.

A polgármester az MTI megkeresésére azzal indokolta augusztus 4-ei utasítását, hogy a közterület-használat ingyenességét távollétében Kerényi Zsolt (Fidesz-KDNP), jogköreitől megfosztott alpolgármester engedélyezte, noha az polgármesteri hatáskör.
Azt mondta, hétfőig dönt arról, hogy hozzájárul-e a közterület-használat ingyenességéhez. Az Országgyűlés Hivatalának - becslése szerint - mintegy kétmillió forintot kellene fizetnie a szobrok jelenlegi helyét biztosító szigeterdei park használatáért.
Gábor Ferenc, Dombóvár jegyzője az MTI-nek azt mondta: az utasítás végrehajtását ő és a hivatal városüzemeltetési irodavezetője megtagadta, így az engedély jelenleg hatályos. Kerényi Zsolt jogszerűen járt el, amikor Szabó Loránd szabadsága alatt helyettesítette a polgármestert - indokolt.
A város fideszes többségű testülete július 26-án fogadta el az Országgyűlés Hivatalával kötött megállapodást. E szerint a dombóvári testület hozzájárul ahhoz, hogy a szoborcsoportról, amely 1952-ig Budapesten, a Kossuth-téren állt, azonos méretű másolat készüljön; azt az eredeti helyszínen állítanák fel. Az alkotás másolata része lesz a tér 1944 előtti képzőművészeti arculata helyreállításának, amiről az Országgyűlés 2011. július 13-ai határozata rendelkezik.
Az Országgyűlés Hivatala a mintavételért másfél millió forintot fizet a dombóvári önkormányzatnak, a testület pedig határozatban javasolta az ingyenes közterület-használatot.
Dombóvár jegyzője elmondta, tudomása szerint a mintavételt már a napokban megkezdenék; a munka három-négy hónapot vehet igénybe.
A budapesti Kossuth tér rekonstrukcióját a Steindl Imre-program keretében 2014. május 31-ig végzik el.
Az MTI megkereste az Országgyűlés Hivatalát is, a hivatal az írásban feltett kérdésekre csütörtök késő délutánig nem válaszolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.