Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Március 27. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Víz – óceán – Belvárosi

Víz – óceán – Belvárosi

Barna, sárga, zöld, fehér, piros és KÉK színektől pompázott március 22-én, pénteken a Belvárosi Általános Iskola aulája!

A víz világnapját - hagyományaikhoz híven - idén is egy mozgóképpel ünnepelték a tanárok és a diákok. Ezúttal a föld felszínét formálták meg, megszemélyesítették a kontinenseket. Kékben áramlottak, hullámoztak az óceánok, pirosban „forgott” a Föld nyugatról keletre az Omega együttes „Mozgó világ” című zenéjére. Több száz kisdiák együtt élte így át e jeles napot. A műsort Ockenfusz Enikő munkájának köszönhetjük.

A felső tagozatban évfolyamonként más programok is voltak. Az ötödikesek Somfalvi Ircsi nénivel filmet néztek a víz körforgásáról, amit utána megvitattak, értelmeztek. A hatodikos osztályok Kertész Viktória amatőr búvár előadását hallgatják, képeit nézik jövő pénteken. A hetedikesek Csáki Anita és Embersitsné Bóta Éva tanárnő vezetésével az Apáczai Természettudományi Laboratóriumban kísérleteztek a vízzel. A nyolcadik évfolyam – mint minden évben – a Gunarasi úton a vízműnél volt üzemlátogatáson, ahol Somfalvi Józsefné és Fodor Balázs mutatta a be a dombóvári ivóvíz eredetét, tisztítását, a hidroglóbusz jelentőségét. A hallottakról totót oldottak meg a csapatok.
„Egy csepp Belvárosiból” az idén háromóceánnyira duzzadt a víz világnapját ünneplő gyerektömeg!

Somfalvi Józsefné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.