Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Július 02. 12:08, péntek | Bulvár
Forrás: mti - fotó: instagram.com/officialjamesfrancoo/

Zaklatási ügy miatt fizethet James Franco

Zaklatási ügy miatt fizethet James Franco

James Franco belement, hogy 2,2 millió dollárt (652 millió forintot) fizessen annak a pernek a rendezéseként, amelyben helytelen szexuális viselkedéssel vádolták meg - számolt be róla csütörtökön a BBC News.

A színész-rendezőt Studio 4 néven indított színésziskolájának két hallgatója, Sarah Tither-Kaplan és Toni Gaal vádolta meg azzal, hogy "viselkedése szexuális töltetű volt női tanítványaival szemben".

A két hallgató 2019 októberében nyújtotta be keresetét Los Angelesben.

Franco ügyvédje korábban a vádakat hamisnak és rágalmazásnak minősítette.

A felperesek azzal is megvádolták Francót, hogy kihasználta a helyzetét, és azzal kecsegtette a hallgatókat, hogy filmjeiben szerepet kaphatnak. A diákok azt állították, hogy csalás áldozatai lettek, mert fizettek a színésziskoláért, miközben szexuálisan tárgyiasították és megfélemlítették őket.

A peren kívüli megállapodás Franco és a két felperes között már februárban megszületett korábbi jelentések szerint, ám annak részleteit csak szerdán hozták nyilvánosságra.

Az egyezséget hamarosan benyújtják a bíróságra, és a bíró dönti majd el, hogy elfogadható-e. Ha a bíró elfogadja, Tither-Kaplan 670 500 dollárt kap (199 millió forintot), ebből 223 500 dollárt (66 millió forintot) az ügyvédi költségekre. Gaal pedig 223 500 dollárt (66 millió forintot) kap, ebből 74 500 dollárt (22 millió forintot) ügyvédi költségekre. A további 1,34 millió dollárt (397 millió forintot) az ügyben érintett többi diák között osztják meg, levonva belőle az ügyvédi költségeket.

Ha a megállapodást a bíróság elfogadja, a felek közleményt adnak ki, amelyben Franco továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat, ugyanakkor leszögezik, hogy "a felperesek fontos kérdéseket vetettek fel, és minden fél határozottan úgy véli, hogy most van itt az ideje, hogy a Hollywoodban dolgozó nőkkel szembeni rossz bánásmóddal foglalkozzunk".

A Studio 4 színésziskola 2014-ben nyílt meg, majd három évvel később megszűnt.

James Francót 2011-ben Oscar-díjra jelölték a Danny Boyle rendezte 127 óra című filmben nyújtott alakításáért.

Címkék: james franco, per, zaklatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára