Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Május 27. 23:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Tilinger Sándor, Wikipedia

Zarándoklat a legjelentősebb bajor kegyhelyre

Zarándoklat a legjelentősebb bajor kegyhelyre

A leghíresebb bajorországi Mária-búcsújáróhely, Altötting volt a végcélja annak a zarándokútnak, melyen dombóvári és szászvári római katolikus hívek vettek részt május 15-től 18-ig.

Altötting Kegytemploma Németország egyik leglátogatottabb kegyhelye. A kis kápolnában található az a hársfából készült Mária-szobrot, amelyről azt jegyezték fel 1439-ben, hogy amikor egy folyóba fulladt hároméves fiút helyezett elé a gyászoló édesanyja, a gyermek életre kelt.

A csoport vezetői, Rostás Jenő István dombóvári és Simon István szászvári plébános az végcél város Kegytemplomán túl szentmisét tartott minden további kegyhelyen, amelyet a csoport meglátogatott. Így tettek a linzi Mária-dómban, a passaui Mariahilf-kegytemplomban, a Sankt Florian-i ágostonos kolostorban is.

A zarándokok továbbá megismerkedtek Linz főterének nevezetességeivel, Altötting egyházi épületeivel és XIV. Benedek pápa szülővárosának, a közeli Marktl am Inn-nek az egyházi vezetőhöz kötődő nevezetességeivel. Passauban felkeresték többek között boldog Gizella, a magyarok első királynéjának sírját, megtekintették a Sankt Florian-i kolostort, valamint a jelentőségében Mariazell után második számú osztrák kegyhelyet, a Melkhez közeli Maria Taferlt.

Ha kíváncsi Tilinger Sándor további fotóira is, kattintson a lenti képre!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.