Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Zárt kapuk mögött rendezik meg a Nemzeti Vágtát a Hősök terén

Zárt kapuk mögött rendezik meg a Nemzeti Vágtát a Hősök terén

Idén a Nemzeti Vágta is rendhagyó lesz, a versenyt a járványhelyzet miatt a szervezők közönség nélkül rendezik meg a hétvégén a Hősök terén.

Az eseményről ugyanakkor nem maradnak le a lovassportok iránt érdeklődők, a Duna televízió élő közvetítésben számol be a futamokról.

A koronavírus-járvány miatt idén nem lesznek lelátók, kizárólag a Hősök terén lesz az esemény, a szokásos pálya vonalvezetése mellett - mondta el Ladányi Kovács Zoltán, a Lovasshow kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hozzátette: idén 72 lovas fogja összemérni az erejét a Hősök terén. Szombaton lesznek az előfutamok, amelyekről a Duna televízió többször élőben is bejelentkezik.

Ladányi Kovács Zoltán szerint a sok esélyes miatt nagyon izgalmasnak ígérkezik a verseny: 12 olyan lovas van, aki bejuthat a középfutamokba, és mindössze csak öt mehet közülük a döntőbe.

Az eseményen lovas magasugrató országos rekordkísérlet is lesz. Ezenkívül lesz kocsitoló verseny is és fogatvágta, amelyen különleges régi szkíta harci szekeret mintázó kocsik indulnak - ismertette a programot Ladányi Kovács Zoltán.

Hozzátette: a Nemzeti Vágtán, amellyel a szervezők gróf Andrássy Gyula előtt tisztelegnek, idén is megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő Kishuszár Vágtát, valamint a nemzetközi futam sem maradhat el, amelyet ezúttal Magyarországon élő külföldi lovasok részvételével rendeznek meg. A mezőnyben többek között Mexikó és India képviselője is rajthoz áll.

A kétnapos eseményt a www.mediaklikk.hu oldalon követhetik a nézők, ezenkívül a Duna televízió vasárnap 15.00-17.30-ig 2,5 órás élő közvetítésben számol be a döntőkről.

Címkék: Nemzeti Vágta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.