Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2020. Október 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Zárt kapuk mögött rendezik meg a Nemzeti Vágtát a Hősök terén

Zárt kapuk mögött rendezik meg a Nemzeti Vágtát a Hősök terén

Idén a Nemzeti Vágta is rendhagyó lesz, a versenyt a járványhelyzet miatt a szervezők közönség nélkül rendezik meg a hétvégén a Hősök terén.

Az eseményről ugyanakkor nem maradnak le a lovassportok iránt érdeklődők, a Duna televízió élő közvetítésben számol be a futamokról.

A koronavírus-járvány miatt idén nem lesznek lelátók, kizárólag a Hősök terén lesz az esemény, a szokásos pálya vonalvezetése mellett - mondta el Ladányi Kovács Zoltán, a Lovasshow kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hozzátette: idén 72 lovas fogja összemérni az erejét a Hősök terén. Szombaton lesznek az előfutamok, amelyekről a Duna televízió többször élőben is bejelentkezik.

Ladányi Kovács Zoltán szerint a sok esélyes miatt nagyon izgalmasnak ígérkezik a verseny: 12 olyan lovas van, aki bejuthat a középfutamokba, és mindössze csak öt mehet közülük a döntőbe.

Az eseményen lovas magasugrató országos rekordkísérlet is lesz. Ezenkívül lesz kocsitoló verseny is és fogatvágta, amelyen különleges régi szkíta harci szekeret mintázó kocsik indulnak - ismertette a programot Ladányi Kovács Zoltán.

Hozzátette: a Nemzeti Vágtán, amellyel a szervezők gróf Andrássy Gyula előtt tisztelegnek, idén is megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő Kishuszár Vágtát, valamint a nemzetközi futam sem maradhat el, amelyet ezúttal Magyarországon élő külföldi lovasok részvételével rendeznek meg. A mezőnyben többek között Mexikó és India képviselője is rajthoz áll.

A kétnapos eseményt a www.mediaklikk.hu oldalon követhetik a nézők, ezenkívül a Duna televízió vasárnap 15.00-17.30-ig 2,5 órás élő közvetítésben számol be a döntőkről.

Címkék: Nemzeti Vágta

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 18:03, csütörtök | Belföld

Interneten csaltak ki pénzt a fiatalok, lebuktak

Csalás vétsége miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség most a két fiatal ügyében.

2022. Május 26. 17:02, csütörtök | Belföld

Májusban is rengeteg Pfizer-oltóanyag érkezett gyerekek számára

Májusban több mint 43 ezer adag Covid-19 elleni oltóanyag érkezett Magyarországra a Pfizer-BioNTech által az 5-11 éves korosztálynak kifejlesztett vakcinából

2022. Május 26. 16:00, csütörtök | Belföld

Folytatódhat az agy működését és betegségeit vizsgáló kutatás a pécsi egyetemen

A következő négy évben is folytatódhat a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) az a kutatómunka, amelyet az elmúlt években huszonöt kutatócsoport száz szakembere végzett az agy működését és betegségeit érintően

2022. Május 26. 12:32, csütörtök | Belföld

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Nemcsak alkoholt, hanem drogot is fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Többen is megsérültek miatta.