Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2011. Április 13. 22:21, szerda | Helyi
Forrás: a szervezők

Zöld Iroda Vándorkiállítás: péntekig még elcsíphetjük Dombóváron

Zöld Iroda Vándorkiállítás: péntekig még elcsíphetjük Dombóváron

A KÖVET Egyesület rendhagyó témájú utazó tárlata januártól májusig öt vidéki városban állomásozik egy-egy hétig. Minta irodasarokkal, ingyenes képzéssel és oktatóanyaggal ismertik meg az érdeklődőkkel a környezet- és emberbarát

Mi várja a látogatókat az ingyenesen megtekinthető kiállításon? A KÖVET berendezett egy kipróbálható, ideális zöld munkaállomást környezetbarát és ergonomikus bútorokkal, környezetbarát irodai eszközökkel. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Zöld Iroda Program elemeivel, interaktív oktatóanyagot próbálhatnak ki, információkat szerezhetnek a felelős, zöld irodai beszerzés szempontjairól és olyan gyakorlati ötletekkel gazdagodhatnak, amelyek a háztartásokban is jól alkalmazhatók.

A környezetbarát közlekedési eszközzel érkező látogatók ráadásul meglepetésre is számíthatnak.

Április 12-én félnapos, ingyenes képzést tartottak a KÖVET szakértői. Intézmények és cégek középvezetői, beszerzési munkatársai és irodavezetői ismerkedhettek meg a környezet- és emberbarát irodai működés alapjaival, az irodák káros környezeti hatásaival, ezek csökkentésének, valamint a munkatársi környezettudatosság növelésének lehetőségeivel. A tréning Dombóváron kiegészült három helyi témájú előadással is. A résztvevők átfogó képet kaphattak a város környezetvédelmi helyzetéről, a szelektív gyűjtés és a hulladékhasznosítás fejlődéséről, valamint tájékozódhattak az ökocímkékkel kapcsolatban.

A fotók a dombóvári polgármesteri hivataltól származnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.

2021. Március 05. 08:46, péntek | Helyi

Bűncselekményből származó milliók tisztára mosásában segített Nakon egy nő

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.

2021. Március 04. 16:26, csütörtök | Helyi

Egyensúly és stabilitás

A város fizetőképességének megtartása a legfontosabb feladat az idei évi költségvetés szempontjából Dombóváron, hangsúlyozta Pintér Szilárd polgármester.