Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Zombor: nem lesz fizetős az egészségügy

Zombor: nem lesz fizetős az egészségügy

Nem lesz fizetős egészségügy - jelentette ki Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a Népszabadságnak. Az államtitkár ezt a rezidensszövetség azon javaslatára mondta, amely bevezetné a fizetős orvosválasztást. Mint mondta vélhetően a betegek fogják eldönteni, hogy elinduljon vagy sem az orvosválasztás díjazása,de egyelőre erről nincs szó.

Az államtitkár közölte azt is, az egészségügy akkor kérhet megalapozottan többletforrásokat, ha bizonyítani tudja a jelenleg rendelkezésre álló források átlátható, hatékony felhasználását. Zombor Gábor azt mondta, nyolcvan-százmilliárdos „rosszul költést' kell kijavítania az egészségügynek, hogy azután meggyőzően kérhessen többletforrásokat a kormánytól – véli az új egészségügyi államtitkár. Zombor Gábor év végére a kórházak stabilizálására olyan tervet készít, amely szerint az állam közvetlenül fedezné az intézmények fenntartási költségeit.

Az államtitkár fenntartja azt a kijelentését, hogy át kell gondolni minden olyan lehetőséget, amely az orvosokat itthon tartja, a kórházak bevételét növeli, egybeesik a betegek érdekeivel, és nem sérti az ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár