Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2012. Április 26. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Megugrott az olaj árfolyama, miután az Amerikai Olaj Intézet közleménye szerint zsugorodtak az amerikai készletek.

Az API jelentése szerint a benzines hordók száma 3,64 millióval csökkent, az Energiaügyi Minisztérium ma teszi közzé az erre vonatkozó hivatalos számokat, a várakozások 1,5 milliós zsugorodásról szólnak.

A hivatalos adatközléshez a minisztériumnak szüksége van az API jelentésére is, ők az olajfinomítóktól és egyéb olajipari vállalatoktól önkéntes alapon gyűjtik az információkat. A Goldman Sachs tegnapi közleménye szerint az olaj iránti kereslet a világgazdasági bővülés lassulása ellenére is a kitermelésnél nagyobb ütemben nő, ezáltal az árak emelkedésére kell számítani.Líbia legnagyobb olajtermelője, az Arabian Gulf Oil Co. figyelmeztetése szerint a tüntetések miatt egy időre leállhat a kitermelés.

A vállalat szóvivője szerint a cég az üzemek bezárására kényszerülhet, amennyiben a protestálók elzárják a bengázi központ felé vezető utat. Azt nem magyarázta meg, hogy a központ bezárása miben érintené a több száz kilométerre lévő olajmezőket.A tüntetők a fiatalok nagyobb foglalkoztatását, valamint a kormányzati költségvetés átláthatóvá tételét követelik - írták a Quaestor elemzői. A júniusi szállítású olaj árfolyama jelenleg 103 dollár hordónként. Tegnap 104 dollár fölé is ugrott a jegyzés, ez csaknem egyhetes csúcs. A Brent olaj szintén júniusi szállítású fajtája kis mértékű emelkedés után 118,20 dollár.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.