Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 11. 07:01, csütörtök | Belföld
Forrás: technika.us

ZTE Geek - 32nm-es Intel Atom processzorral

ZTE Geek - 32nm-es Intel Atom processzorral

A ZTE Kínában mutatta be a gyár első olyan okostelefonját, melyben már az Intel új, 32nm-es Clover Trail+ Atom processzora ketyeg: ez a ZTE Geek.

A kínai Intel Developer Forum rendezvény keretében mutatkozott be a ZTE újdonsága, a Geek típusnevet viselő okostelefon. A készülék a Lenovo K900-hoz hasonlóan villámgyors, 2GHz-es Clover Trail+ Atom processzorral felszerelkezve érkezik, mely 1GB RAM-mal és 8GB belső memóriával egészül ki. Az 5 colos kijelző 1280 x 720 pixel, azaz HD felbontásra képes, a védelemről Gorilla Glass technológia gondoskodik. Hátul 8 megapixeles, míg elől 1 megapixeles kamera található, a vezeték nélküli kapcsolatok listáját pedig a Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 és a GPS alkotják. A telefon 2300 mAh teljesítményű akkumulátora akár vezeték nélkül is tölthető.

Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszert működtető ZTE Geek a gyártó közleménye szerint a Grand szériából már jól ismert előnyöket is elhozza a vásárlóknak, így egy igazán versenyképes készülékké válhat a piacon. Várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre semmilyen információ sem ismert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő