Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 09. 17:00, szerda | Helyi

Vasúti múlt immár a Múzeumban

A Dombóvári Városszépítők öt évvel ezelőtt a helyi önkormányzat felkérésére azt a feladatot is elvállalták, hogy a múltörökség sajátosságai között különös figyelmet szentelnek a dél-dunántúli vasúti élet relikviáinak is.

2012. Április 30. 17:00, hétfő | Helyi

Jóslat és királyfi - köznek szánt kincsek a Múzeumból

A Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben őrzött XIX. századi időjóslattal és egy hatvan éve Dombóváron lejegyzett, közismert népdal kottájával jelentkeznek a Városszépítők múzeumi gondozói.

2012. Április 28. 16:00, szombat | Helyi

Csak az első félévre elég a Helytörténeti Múzeum támogatása

Júniusig elég a Dombóvári Helytörténeti Múzeum idei önkormányzati támogatása - közölte az intézményt működtető Városszépítő és Városvédő Egyesület, amely adományokat kérő felhívással fordult a város lakóihoz.

2012. Április 24. 21:40, kedd | Helyi

Szent György-napi felhívás Dombóvár Múzeumáért

A Dombóvári Városszépítők vezetőségétől jövő megkeresésnek eleget téve tesszük közzé nyílt levelüket, melyet a Helytörténeti Múzeum további működtetése érdekében fogalmaztak meg.

2012. Március 09. 13:30, péntek | Helyi

Spiritus Loci: másodszor engedték ki a szellemet a palackból

A Dombóvári Városszépítők által működtetett Helytörténeti Gyűjtemény - csak pár napnyi szünet után - tegnap megnyitotta idei első, saját szellemi és tárgyi erőből, közösségi összefogással rendezett új időszakos tárlatát.

2012. Február 22. 15:00, szerda | Helyi

Elismert és gyarapodó dombóvári gyűjtemény

Több új tárggyal és dokumentummal gyarapodott a közelmúltban rangos elismerésben részesült Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület által gondozott helytörténeti gyűjtemény.

2011. November 10. 10:07, csütörtök | Helyi

November 25-ig még zárva tart a múzeum

A Dombóvári Városszépítők által gondozott Helytörténeti Gyűjteménynek otthont adó önkormányzati épületben folyó szakszerű felújítási munkálatok az eredetileg tervezettnél valamivel később fejeződnek be.

2011. November 01. 23:39, kedd | Helyi

Civilek megemlékezései halottak napján - képgalériával

A dombóvári városszépítők a Hősök szobránál koszorúztak és tartották meg hagyományos megemlékezésüket a Rákóczi úti egyházi temetőben, amelynek ravatalozóján mostantól az eszperantisták emléktáblája is megtalálható.

2011. Szeptember 24. 19:05, szombat | Helyi

A dombóvári városszépítők szakmai elismerése

A Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület részére Egyed Antal Díjat adományozott szeptember 24-én.

2011. Augusztus 19. 07:40, péntek | Helyi

Tanulmánykötet Horvay János szobrászművészről

Horvay János szobrászművészről, a Kossuth-szobrok legismertebb alkotójáról adott ki tanulmánykötetet a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület, a könyv az utóbbi évek Horvay-kutatásait gyűjti csokorba.