Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. December 11. 11:01, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A láthatósági mellény életet menthet!

 A láthatósági mellény életet menthet!

Az elmúlt napokban két olyan halálos kimenetelű baleset is történt a megye útjain, melyekben egy kivilágítatlan kerékpáros és egy láthatósági mellény nélküli gyalogos vesztette életét.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy figyeljünk a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire!

Az egyik baleset a 65-ös főúton történt december 8-án este, amikor egy kivilágítatlan elektromos kerékpárral közlekedő férfit sodort el egy autó. A másik halálos baleset Kaposszekcsőt Dombóvárral összekötő úton következett be december 9-én, amikor az úttesten sötét ruhában – láthatósági mellény nélkül – haladó gyalogost ütött el egy személygépkocsi vezetője.

A további súlyos kimenetelű és esetlegesen tragédiával végződő balesetek megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • A gyalogosokat és a kétkerekűekkel közlekedőket arra kérjük, hogy sötétben használjanak láthatóságot elősegítő eszközöket! Lehet az egy fejlámpa, láthatósági mellény, fényvisszaverő karkötő, villogó vagy bármilyen egyéb olyan eszköz, mely segíti a közlekedés többi résztevőjét abban, hogy észlelhessék Önöket sötétben is!
  • A kerékpárosokat kérjük, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően szereljenek a biciklire – előre fehér, hátra piros színű – lámpát, továbbá a küllők közé macskaszemet!
  • A gyalogosok, amennyiben az út mellett van járda, ott haladjanak! Ha az úttesten kell közlekedniük, akkor annak szélén, vagy az útpadkán – lehetőség szerint a forgalommal szemben – menjenek! Ne zavarják a többi sofőrt a közlekedésükben!
  • A gápjárművek vezetői sötétben és nem megfelelő látási viszonyok között még óvatosabban és körültekintőbben közlekedjenek!
  • Amennyiben a látási- és útviszonyok lehetővé teszik, akkor gépkocsijukkal ne teljesen az út szélén haladjanak!
  • Kérünk mindenkit, ha közlekedésük során az úttesten vagy annak szélén kivilágítatlan kerékpárost vagy láthatósági mellény nélküli gyalogost látnak közlekedni, haladéktalanul értesítsék a 112-es segélyhívót, hogy munkatársaink mielőbb intézkedhessenek a további tragédiák megelőzése érdekében!

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra,

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.