Városlista
2021. április 11, vasárnap - Zsolt, Leó

Hírek

2020. December 11. 11:01, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A láthatósági mellény életet menthet!

 A láthatósági mellény életet menthet!

Az elmúlt napokban két olyan halálos kimenetelű baleset is történt a megye útjain, melyekben egy kivilágítatlan kerékpáros és egy láthatósági mellény nélküli gyalogos vesztette életét.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy figyeljünk a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire!

Az egyik baleset a 65-ös főúton történt december 8-án este, amikor egy kivilágítatlan elektromos kerékpárral közlekedő férfit sodort el egy autó. A másik halálos baleset Kaposszekcsőt Dombóvárral összekötő úton következett be december 9-én, amikor az úttesten sötét ruhában – láthatósági mellény nélkül – haladó gyalogost ütött el egy személygépkocsi vezetője.

A további súlyos kimenetelű és esetlegesen tragédiával végződő balesetek megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • A gyalogosokat és a kétkerekűekkel közlekedőket arra kérjük, hogy sötétben használjanak láthatóságot elősegítő eszközöket! Lehet az egy fejlámpa, láthatósági mellény, fényvisszaverő karkötő, villogó vagy bármilyen egyéb olyan eszköz, mely segíti a közlekedés többi résztevőjét abban, hogy észlelhessék Önöket sötétben is!
  • A kerékpárosokat kérjük, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően szereljenek a biciklire – előre fehér, hátra piros színű – lámpát, továbbá a küllők közé macskaszemet!
  • A gyalogosok, amennyiben az út mellett van járda, ott haladjanak! Ha az úttesten kell közlekedniük, akkor annak szélén, vagy az útpadkán – lehetőség szerint a forgalommal szemben – menjenek! Ne zavarják a többi sofőrt a közlekedésükben!
  • A gápjárművek vezetői sötétben és nem megfelelő látási viszonyok között még óvatosabban és körültekintőbben közlekedjenek!
  • Amennyiben a látási- és útviszonyok lehetővé teszik, akkor gépkocsijukkal ne teljesen az út szélén haladjanak!
  • Kérünk mindenkit, ha közlekedésük során az úttesten vagy annak szélén kivilágítatlan kerékpárost vagy láthatósági mellény nélküli gyalogost látnak közlekedni, haladéktalanul értesítsék a 112-es segélyhívót, hogy munkatársaink mielőbb intézkedhessenek a további tragédiák megelőzése érdekében!

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra,

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.