Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 26. 15:46, szerda | Helyi sport
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

80 percben a 8. beszélgetésen

80 percben a 8. beszélgetésen

Szeptember 24-én Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény immáron nyolcadik alkalommal adott otthont a Múzeumi Olimpia Klub találkozójának. Ezúttal Magyarosi Zoltán, korábbi kötöttfogású birkózó volt a kitüntetett vendég.

Mielőtt a vendég kiselőadása elkezdődött volna, a jelenlévők közül Pápai Lajos helyi sportbarát, a Csanádi Akadémia tagja elmondta, hogy szeptember 21-én Budapesten a Szent István Bazilikában jelen volt az Aranycsapat híres jobbösszekötőjének, Kocsis Sándornak újratemetésén. Ezt követően egyperces gyász szünet következett az egykori híres 8-as mezszámú legendás futballista emlékére a népes számú klubülésen.

A meghatódott pillanat után a vendégé, Magyarosi Zoltáné lett a szó, aki előbb pályafutása kezdetéről beszélt. Sportkarrierje Dombóvárról indult Györe István tanítványaként. Majd 1977 őszének végén felfigyelt tehetségére az Újpesti Dózsa, amely egyébként régtől fogva kedvenc klubja volt! A fővárosi lila-fehéreknél 1978 és 1982 között négy szép évet töltött el, és e klub színeiben elért eredményeinek köszönhetően került a válogatott keretbe. (Abban az időben Dr. Hegedűs Csaba – aki 1972-ben Münchenben nyert olimpiai bajnoki címet – volt a szövetségi kapitány.) Később, 1982-ben átigazolt Csepelre, ahol 1984–ig versenyzett. Magyarosi elmesélte, hogy Újpesten több híres élsportolóval, olimpiai bajnokkal is együtt sportolhatott, így többek között Növényi Norberttel, aki 1980-ban a Moszkvában rendezett nyári olimpiai játékokon kötöttfogásban nyert aranyérmet, valamint Mizsér Attilával, aki öttusában 1988-ban Szöulban lett olimpiai bajnok. Érdekességnek azt is elmondta, hogy Kardos Józseffel, az egykori válogatott középhátvéd labdarúgóval együtt voltak katonák is.

A sokak által csak „Mogyi”-nak becézett fiatalember sportpályafutása befejezése után tanulásra fordította idejét, birkózó edző szakon végzett. Szóba hozta azt is, hogy ha a nagy múlttal rendelkező birkózó sportágat Dombóváron újra indítanák, akkor szívesen segítené azt szakmailag. A beszélgetés végén Orbán János mérnök, majd a vendég testvére, Magyarosi Sándor testnevelő, valamint Tilinger Sándor fotóriporter is bekapcsolódott a beszélgetésbe és néhány kedves emléket is felidéztek. A 80 perces kiselőadást megtekintő szép számú publikum soraiból többen kérdezték a szervezők örömére, hogy ki lesz a következő vendég. Egyelőre maradjon még titok! Találkozzunk a Múzeumban!

Szöveg: Berki Zsolt
Fotók: Tilinger Sándor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.