Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 29. 08:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

A cégekkel is egyeztettek az „ipari park” címről

A cégekkel is egyeztettek az „ipari park” címről

A város önkormányzata a tüskei településrészen működő vállalkozások vezetőit hívta meg a március 21-i és 22-i fórumára, amit az Axiál Kft. telephelyén tartott.

Az összejövetelen Szabó Loránd polgármester elsőként azt vázolta fel a résztvevőknek, hogy milyen lehetőségeket rejt magába az „ipari park” cím megszerzése. Az önkormányzati vezető arról is beszélt, hogy a képviselő-testületnek milyen közeli és távoli tervei vannak a tüskei iparterülettel kapcsolatban. Az elképzelések szerint már idén elkezdik azokat az infrastrukturális fejlesztéseket, melyek főként a víz- és szennyvíz-rendszer, valamint az úthálózat bővítését szolgálják. Az utóbbival az a cél, hogy a tüskei vállalkozások járművei és a telephelyeiket felkereső teherautók a jelenleginél kisebb mértékben zavarják a településrész lakóinak nyugalmát.
A megbeszélésen elhangzott még, hogy egy ipari park akkor működik megfelelően, ha az ott lévő cégek igénybe veszik egymás szolgáltatásait, vagy beszállítója lesz egyik vállalkozás a másiknak. Ezt segítendő az önkormányzat egy olyan menedzsment-szervezetet kíván felállítani, mely az egységes marketing megteremését, a közös ügyek vitelét, különböző pályázati források megszerzését, valamint új befektetők felkutatását és idecsábítását intézné.
- Ebből is látszik, hogy a városvezetés nemcsak adófizetőként tekint a Tüskében tevékenykedő vállalkozásokra, hanem messze menőkig támogatni is próbálja azokat - emelte ki Szabó Loránd. - Ha többségük képviselője aláírja az önkormányzattal és egymással való együttműködésről szóló megállapodást, akkor a közeljövőben benyújtjuk az „ipari park” címre a pályázatot a Gazdasági Minisztériumhoz. Kérelmünket előreláthatólag a nyár végéig fogják majd elbírálni az ügyben illetékesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.