Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2012. Április 03. 14:07, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A drágább benzin miatt nő a kenyér ára

A drágább benzin miatt nő a kenyér ára

Tovább folytatódik az üzemanyagár-emelkedés hazánkban. Holnaptól öt forinttal nő a benzin ára, így harmadik hete ismét csúcsot dönt a benzinár.

A benzin országos átlagos ára 450 forintra emelkedik. A gázolaj átlagára 442 forint marad.Az újabb emelés miatt a boltokban is magasabb árakkal találkozhatunk majd: a növekvő üzemanyagköltségek miatt ugyanis a pékek kénytelenek drágábban adni a kenyeret.

Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai titkára azt mondta a Magyar Hírlapnak: az elmúlt időszakban az üzemanyagárak emelkedése jelentősen megnövelte a sütőipari vállalkozások költségeit. „A vállalkozások eddig is csupán egyszázalékos nyereséggel dolgoztak, az egyre dráguló üzemanyagok miatt azonban mára sokan a tönk szélére sodródtak. A csődhullám csupán a sürgős és jelentős mértékű áremeléssel kerülhető el”. A szakember megjegyezte: itt elsősorban az átadási árak emeléséről van szó, ami elvileg nem érinti a fogyasztói árakat, hiszen azt a kereskedők határozzák meg. Azonban a szükségessé vált, jelentős mértékű áremelést nagy valószínűséggel a kereskedők áthárítják majd a fogyasztókra, így a közeljövőben drágább kenyérrel találkozhatunk a boltok polcain. A drágulás mértéke vállalkozásonként változhat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.