Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2012. Augusztus 07. 11:40, kedd | Helyi
Forrás: Bodó Ákos

A göllei szülőházba kerülnek az író bútorai

A göllei szülőházba kerülnek az író bútorai

Átalakítások és plébánosváltás miatt nemrég megszűnt a kertvárosi Szent István király templomhoz tartozó közösségi házban berendezett Fekete István-szoba.

Bodó Imre helytörténész még 1998-ban kapta meg a Fekete családtól azt az ülőgarnitúrát és kanapét, amelyek korábban az író nappalijában voltak elhelyezve. A múzeumalapító 2001-ben - úgy is, mint az egyházközség képviselőtestületének tagja - a bútorokat - kiegészítve egy dohányzóasztallal, televízióval, festmény portréval és 10-12 Fekete István által írott könyvvel - az egyházközségnek adományozta. Ebben az időben készült el a Kertvárosi Közösségi Ház, s mivel nem volt pénz annak berendezéséhez, így önként felajánlotta a berendezési tárgyakat a közösség javára.

A szülőfalu polgármestere, Kovács Ernő örömmel fogadta az újabb dombóvári adományt, ugyanis idén bővült és kívül-belül megújult az ottani Fekete István Emlékház. A göllei szülőház októbertől ismét látogatható lesz. Az előkészítési munkálatokban a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának szakemberei is közreműködnek.

Bodó Imre, a falu díszpolgára elmondta, örül annak, hogy Gölle ezzel a döntéssel ismét gazdagabb lett.

Bodó Ákos

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 08:52, hétfő | Helyi

A nyerő szériát folytatta a Dombóvári Kosársuli KE

A Dombóvári Kosársuli U18 Junior csapata a február 28-án megrendezett 3. fordulóban is győzelmet aratott az oroszlányi OSE Lions együttese ellen.

2021. Március 07. 12:04, vasárnap | Helyi

Március 6-tól állandóan nyitva a nagy parkoló a Szuhay Sportcentrumnál

A sportpályánál biztonsági kerítést helyeztek el, így a nagy parkoló kapuját állandó nyitva lehet tartani.

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.