Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 18. 13:43, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Mátrai Erőműben a legjobb dolgozni

A Mátrai Erőműben a legjobb dolgozni

A visontai Mátrai Erőmű Zrt. első helyezést ért el a Legjobb Munkahely címért folytatott versenyben nagyvállalat kategóriában.

A Világgazdaság és az Aon Hewitt 2011-es legjobb munkahely felmérésében száz vállalat több mint 23 ezer munkatársa vett részt. A kutatásból kiderült, hogy a győztes cég a vezetés hiteles és emberközpontú filozófiájával különbözik a leginkább a többi versenybe szállt vállalattól.

Valaska József, az igazgatóság elnöke a Legjobb Munkahely díj kapcsán elmondta: a Mátrai Erőmű Zrt. Magyarország második legnagyobb villamos energia termelője, melyet 2500 munkatársa tett a villamosenergia-ipar egyik legsikeresebb vállalkozásává. A sikernek azonban nem csak a nyereség az egyetlen mutatója. A siker megtestesül a fenntartható növekedésben, a kollégák munka- és életfeltételeinek folyamatos javításában, a keresetek reálértékének növelésében, a közvetlen térségbe való integrálódásban, valamint a vállalati bevételek és nyereségek magas szinten tartásában – tette hozzá az elnök. A Mátrai Erőmű azáltal tudott a legjobb munkahellyé fejlődni, hogy munkatársai elkötelezettek a vállalat iránt, de ugyanakkor a vállalat is elkötelezett és felelősséget érez minden munkatársa iránt. A cég a villamosenergia-termelés és a tüzelőanyag-termelés minden technológiai folyamatát önállóan tartja kézben. Ezek a folyamatok szigorúan és szorosan egymásra épülnek, így elengedhetetlen a kollégák egymásra utaltsága is. Mindig az volt a célunk, hogy az erőmű egy olyan vállalkozás legyen, ahol az emberek úgy élnek és úgy gondolkodnak, mint egy nagy családban.

A Legjobb munkahely 2011 felmérésben nagyvállalat kategóriában a Mátrai Erőmű után a McDonald’s és a Vodafone került a dobogóra. A 250-1000 főt foglalkoztató cégek közül a Fundamenta Lakáskassza végzett az első helyen, a Bácsvíz és az FGSZ Földgázszállító előtt. A 250 alatti alkalmazotti létszámú vállalkozások közül a Janssen-Cliag Kft., a Hilti (Hungária) Szolgáltató Kft., valamint az Intercontinental Budapest szálloda kapta meg az elismerést - minderről a Heves Megyei Hírlap számolt be.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére