Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2014. Május 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A nem fizetett egészségügyi járulék behajtható? - Hogyan, kitől?

A nem fizetett egészségügyi járulék behajtható? - Hogyan, kitől?

Nem fizetett egészségügyi járulékot kérdezünk, mivel munkanélküli. Most arra kíváncsi, hogy behajthatja-e az összeget az adóhivatal akár az eltartótól is. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Mit jelent, hogy a be nem fizetett egészségügyi járulék elmulasztása végrehajtást vonhat maga után? Nekem nincs semmi a nevemen, de másfél éve ezt nem fizetem, lévén munkanélküli vagyok. Mit tehetnek ilyenkor ellenem? Eltartott vagyok, semmi sincs a nevemen. Esetleg az eltartómon próbálják behajtani?

2014. 04. 27.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A végrehajtás azt jelenti, hogy amennyiben Ön nem fizeti meg az elmaradt járulékbefizetési kötelezettségét, abban az esetben az adóhivatal végrehajtást kezdeményezhet, annak érdekében, hogy Öntől az elmaradt kötelezettséget beszedje. Amennyiben Önnek nincs semmiféle jövedelme, vagy vagyontárgya a végrehajtó vizsgálhatja, akkor hogyan és mi módon teljesíthető a kötelezettség.
Amennyiben Ön eltartott, szükséges lenne tudni, hogy Ön milyen okból kifolyólag. Amennyiben szociális alapon nem képes fizetni a járulékot kérheti annak átvállalását, akár az eltartója felé is.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel,
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.