Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 16. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

A régmúlt faggatása dombóvári iskolákban

A régmúlt faggatása dombóvári iskolákban

Dombóvár három oktatási intézményében is izgalmat keltett a hír: rendhagyó történelem óra részesei lehetnek avatott szakember, egy régész, Dr. Szabó Géza jóvoltából.

A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum főmunkatársa a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben is tett látogatása során osztotta meg élményeit és tapasztalatait a helyi diákság egy részével.

Először a Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Általános és Zenei Általános Iskolában adott a felsősöknek ízelítőt abból: miként és milyen indíttatások révén választja valaki – mint ő is – a régészeti pályát élethivatásul.

Az Apáczai Csere János Gimnázium két osztálya előtt a legendás dombóvári Gólyavár csak nemrég megkezdett ásatásának kérdés-felvetéseit osztotta meg ifjú hallgatóságával, akik között néhány, a munkáját segítő és figyelemmelkísérőhelyi lokálpatrióta is helyet foglalt.

A délelőtt az Illyés Gyula Gimnáziumban zárult, ahol érdeklődő tanárokgyűrűjébenegy osztályteremnyi nagy diák figyelte a regölyi lelet-sorok, valamint a pannon népesség kultúrája újszerű eredményeinek bemutatását.

dr. Kriston Vízi József

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.