Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. Február 20. 17:46, vasárnap | Helyi
Forrás: www.opsz.hu

Ahol nagy a bűnözés, fontos a bűnmegelőzés

Ahol nagy a bűnözés, fontos a bűnmegelőzés

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a megyei szövetségek tisztségviselőiből álló delegációk részvételével tartotta az idei első féléves polgárőrségi feladatokra felkészítő fórumát február 5-én, Budapesten. Az egyik előadá

Az ORFK székházában zajló rendezvényen Király Gábor, a dombóvári polgárőrség vezetője is részt vett. Mint a képviselőtestület február 14-i ülésén elmondta, az OPSZ az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a polgárőrség és a helyi önkormányzatok együttműködésére a bűnmegelőzés érdekében. Ez egyébként Dombóváron már évek óta kitűnően működik.

Zámbó Péter szakmai alelnöknek az országos fórumon tartott előadásában elhangzott adatok alapján azt mondhatjuk, hogy a bűnmegelőzésre – ha lehet – még az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt érdemes fektetni környékünkön, hiszen a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területe a 2010. évet magas bűnelkövetési mutatókkal zárta.

Az előadás második része alapján a dombóvári kistérségben a regisztrált bűnesetek lakosságarányos száma országos viszonylatban magas.

Ugyanez derült ki Zámbó Péter előadásából a dombóvári kistérségben közterületen elkövetett bűncselekmények lakosságarányos számáról.

Képeink az említett előadásból származnak. A teljes anyag elérhető ide kattintva: http://www.opsz.hu/?q=node/1694

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.