Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 16. 17:06, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Angliából hoztak Budapestre egy hamis magyar útlevelet használó albán férfit

Angliából hoztak Budapestre egy hamis magyar útlevelet használó albán férfit

Az angol hatóságokkal együttműködve a napokban Magyarországra hoztak egy albán férfit, aki éveken át élt Angliában hamis magyar útlevéllel - tette közzé a rendőrség szombaton a police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2016-ban indított eljárást egy okmányirodai ügyintéző ellen, aki több külföldit jutatott olyan magánútlevélhez, amelyen más, korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatai szerepeltek az igénylők fényképeivel. Az ügyintézőt embercsempészés és közokirat-hamisítás bűntett miatt már elítélték - közölték.

A most Magyarországra hozott férfi ellen a hamis okmányában szereplő adatok alapján nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az útlevelet használó 36 éves albán állampolgárt csaknem két éve, 2019 szeptemberében fogták el az angol hatóságok - írták.

A BRFK nyomozói közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették az albán férfit, akit a bíróság azóta bűnügyi felügyelet alá helyezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.