Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2011. Február 02. 05:55, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

Atlétika: sokat javult a DOVASE országos eredménye

Atlétika: sokat javult a DOVASE országos eredménye

A Magyar Atlétikai Szövetség közzétette a teljes tavalyi évre vonatkozó abszolút pontverseny ranglistáját. A Dombóvári Vasutas Atlétikai Sportegyesület (DOVASE) nem mostanában ért el olyan jó éves pontszámot, mint amekkora a bajnoki hel

A Fazekas Gáspár és Tarr Imre edzők kezei alatt dolgozó fiatal atlétákat felvonultató egyesület 2008. és 2009. évi helyezéséhez képest három helyet lépett előre az országos abszolút pontverseny összesített ranglistáján. Míg tavaly és tavalyelőtt 45. volt a DOVASE a listán általában szereplő 90 egyesület között, addig 2010-ben a 42. helyen sikerült végezniük.

Persze fontos a jó helyezés, de legalább annyira érdekes, hogy azt mekkora pontszámmal sikerül elérni. Nos, a dombóvári atléták tavaly 332 pontot gyűjtöttek be az abszolút összesítésben, ebből tízet nemzetközi versenyeken. Ez azért nagy fegyvertény részükről, mivel a 45. helyet 2008-ban 281,50 ponttal, 2009-ben pedig 267 ponttal sikerült összehozniuk. Ráadásul tavalyelőtt a nemzetközi pontszerzés nem is jött nekik össze.

Érdekes dolgokra figyelhetünk fel, ha közelebbről megnézzük, milyen csapatok is végeztek a DOVASE előtt 2010-ben az országos abszolút pontverseny ranglistáján. Egyrészt az öt tolna megyei csapat közül csak a két szekszárdi gyűjtött be több pontot, mint a dombóváriak. Másrészt pedig a mi atlétáinkénál jobb helyen végzett 41 klub között csupán nyolc olyat találtunk, amely nem a fővárosban, valamely megyeszékhelyen vagy megyei jogú városban működik. Az abszolút győztes tavaly egyébként a Budapesti Honvéd SE lett 8 272 ponttal.

Gratulálunk a Dombóvári Vasutas Atlétikai Sportegyesületnek. Csak így tovább!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 15:44, csütörtök | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Szent Lukács Kórházban

A Szent Lukács Kórházban kedden ünnepség keretében osztottak ki elismeréseket Semmelweis-nap alkalmából.

2020. Július 02. 10:28, csütörtök | Helyi

Traktor pótkocsijának ütközött egy autó Kaposszekcsőnél

A tűzoltók a mentőket kérték a balesethez.

2020. Július 02. 08:09, csütörtök | Helyi

Mászlonyban is lesz ezentúl rendszeres hulladékszállítás

Az út aszfaltozása után vált lehetővé, hogy a szolgáltató bejárjon a városrészre, így július 1-től elindult a kommunális hulladék elszállítása a kiosztott hulladéktárolók segítségével.

2020. Július 01. 11:07, szerda | Helyi

Fokozatosan nyitja újra ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Július 6-ától a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett újranyitnak az E.ON központi személyes ügyfélszolgálati irodái.