Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Szeptember 12. 12:10, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az egész családnak szánják a vasárnap induló M5-öt

Az egész családnak szánják a vasárnap induló M5-öt

Az egész családnak szánják a közmédia vasárnap induló M5 televíziós csatornáját - mondta Dér Ágnes csatornaigazgató az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Dér Ágnes úgy fogalmazott: reményei szerint kortalan lesz az M5, amelynek kínálatában mindenki talál olyan tartalmat, amit érdemes néznie.

Elmondta, hogy az M5 három pillérre épül: az ismeretterjesztésre, az oktatásra és a kultúrára.

Hétköznap kora délután hazai és külföldi természet- és dokumentumfilmeket vetítenek.

Négy órakor kezdődik az oktatási sáv, amelyben erős nyelvi tartalmat kínálnak: hat nyelvből - angol, német, francia, orosz, olasz és spanyol - adnak leckéket. A csatornaigazgató közölte, nem gondolják, hogy ezek pótolhatják a nyelviskolákat, ugyanakkor biztosíthatnak egy olyan alapvető szókincset, amelynek birtokában meg mernek szólalni azok, akiknek nincs lehetőségük eljutni egy nyelvtanfolyamra.

Az oktatási sávban korosztály-specifikus műsorokat szintén sugároznak majd, így megcélozzák az általános iskolásokat és az érettségire készülőket is.

A kulturális blokk hétköznaponként este hétkor verssel indul, amelyet színművészek adnak elő. Ezt követi egy kulturális információkra épülő híradó, majd színházi közvetítéseket, valamint balett-, opera- és koncertfilmeket sugároznak - mondta Dér Ágnes.

A csatornaigazgató a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn arról beszélt, hogy az M5 már fut egy ideje, azon az olimpia és a paralimpia eseményei láthatóak. Ennek oka, hogy minden új csatornának van egy néhány hetes műszaki próbája, ezt pedig most arra használták ki, hogy bővebb sporttartalmat kínáljanak a nézőknek.

Címkék: adás, M5, műsor, televízió, tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.