Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 13. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Az időseket köszöntötték és civilek adtak ünnepi műsort - képgalériával

Az időseket köszöntötték és civilek adtak ünnepi műsort - képgalériával

December 11-én rendezte meg a dombóvári önkormányzat a hagyományos Idősek Karácsonyát, amelyhez Civil Advent nevet viselő rendezvényükkel társultak a helyi és kistérségi társadalmi szervezetek.

A Dombóvári Művelődési Ház színháztermét megtöltő dombóvári nyugdíjas meghívottakat a hagyományos Idősek Karácsonyát szervező önkormányzat képviseletében Szabó Loránd polgármester köszöntötte. Elmondta, hogy bár felfüggesztették tisztségéből, ő áll elébük, mivel a meghívás is tőle származott. Arra kérte az időseket, ne foglalkozzanak most az ő helyzetével, hanem gondoljanak a közelgő ünnepre.

A polgármesteri hivatal kapcsolati referense, Orova Edina konferálása mellett több fellépő is szórakoztatta az Idősek Karácsonya közönségét. Sarkadi Ferenc, a zeneiskola tanára Liszt-összeállítást játszott zongorán, majd az Őszikék Idősek Klubja jelentkezett mulatságos jelenettel, amelyet az egyik klubtag, Gáspár István szavalata előzött meg. Az idős fellépőket jóval fiatalabbak, a vargai roma hagyományőrzők követték. Ritmusos és dallamos zenélésüket fergeteges táncbemutatóval fejelték meg. Majd máris azt hallgatta a közönség, hogyan ad elő ifj. Simon Miklós, a gimnázium tanulója egy tréfás és tanulsággal teli népmesét. Ezután megint a gimi képviseltette magát a műsorban. Nagy Rebeka és diáktársai adtak elő két dalt hangszeres kísérettel.

Rövid szünetet követően, a még mindig igen népes publikum előtt Kunfalvi Nóra konferálta fel dr. Bereczki Máriát, a szervező Civil Tanács elnökét, aki rövid köszöntőjében jelezte, hogy advent harmadik vasárnapján a helyi és kistérségi civilek műsorral, vendéglátással és koccintással szeretnének kedveskedni az érdeklődőknek.

Az ezután következő összeállításban előbb Nagy Katalin tett újra tanúbizonyságot kitűnő hangjáról és csiszolt énektudásáról, majd a Naki Faluszépítő Egyesület táncos bemutatója következett. A nakiak először is szerény ajándékkal köszönték meg a civil tanácsot vezető doktornőnek és az abban alelnöki tisztet betöltő Bodó Imrének, hogy meghívták őket fellépni. A lelkesen előadott csoportos tánc után Balaskó János egyedül állt a színpadon, hogy trombitajátékával szórakoztassa a közönséget. Majd a Kapos Táncegyüttes ünnepi gondolatai hangzottak el Márai Sándortól, ezután pedig nagyok kalotaszegi táncai és a kicsik somogyi népi játékai.

Az Amulett Hastánccsoport ifjú növendékei bemutatójának két részlete között Tóth Gáborné, a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagja szavalta el Karácsonyra várva című saját versét. Majd ismét a hastáncosok és a nyugdíjas-szervezet egyik tagja, Molnár Gyuláné következett, aki énekkel járult hozzá az ünnepi hangulathoz. A Dalmandi Rozmaring Egyesület táncos és énekes műsorszáma után két közös karácsonyi dal erejéig összeálltak a naki és a dalmandi fellépők. A műsor utolsó részében Lukácsi Enikő magánénekesnek a kaposvári zeneiskolába járó diákjai adtak elő hangulatos dalokat.

A szereplők és a szervezők közreműködését ajándékokkal megköszönő dr. Berecki Mária ezután mindenkit meginvitált a művelődési ház előterébe, ahol vendéglátásban és pezsgős koccintásban lehetett része a még sokáig kedélyesen beszélgető közönségnek.

Kíváncsi az eseményről készült fotókra? Kattintson a hírünk címsora alatti „Kapcsolódó galéria” hivatkozásra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.