Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 11. 12:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között

Azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között

Az oltások felvételével Pest megye is nagyon jól áll, s még azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között.

Kiválóan szervezett a munka, ahogy megérkezik az oltóanyag, néhány órán belül pedig az oltópontokra vagy a háziorvosokhoz kerül - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Cegléden, miután a járási hivatal népegészségügyi osztályán megtekintette az oltásszervezéssel kapcsolatos munkát.
A miniszter kitért arra is, hogy a panaszokat is empátiával és gyorsan kezelik. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Európában egyedülálló módon hatféle vakcinát tud Magyarország felhasználni, ami dinamikusabbá teszi az oltási folyamatot.

Az Európai Unióban "az oltottság tekintetében a második helyen állunk, de nem a versenyzés a célunk", hanem az, hogy mindenkit be lehessen oltani, aki szeretné megkapni valamelyik vakcinát - tette hozzá az államtitkár.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott az oltásban részt vevő szervezetekről szólva úgy fogalmazott, hogy az oltópontok, a háziorvosok, a szakrendelők és most már az oltóbuszok is egy menüt kínálnak az oltakozóknak.

A vakcinákat érintő logisztikai folyamatot ismertetve közölte: az oltóanyag beérkezik az országba, a megyei kormányhivatali raktárakba, innen a járási hivatalok népegészségügyi osztályaira, majd az orvosokhoz, illetve az oltópontokra kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára