Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 16. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: mti

Csaknem másfélezer céget megkárosító csalókat ítéltek el Fejérben

Csaknem másfélezer céget megkárosító csalókat ítéltek el Fejérben

Több mint 40 millió forintot csaltak ki internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.

Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.

A törvényszék közleménye szerint közokirat-hamisítás és csalás bűntettében, csalás vétségében és orgazdaság bűntettében mondták ki jogerősen bűnösnek a vádlottakat. Az ötödrendű vádlottra 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki. A közokirat-hamisítás miatt bűnösnek talált másik két vádlottat próbára bocsátották.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 2011-ben megvásárolta mintegy százezer cég adatait, majd - egyik esetben egyedül, a másikban a másodrendű vádlottal közösen - a többi vádlott nevére két gazdasági társaságot alapítottak, de utóbbiak a vállalkozás irányításában nem vettek részt. Ezután előfizetői szerződést és díjbekérő nyomtatványt küldtek a megvásárolt címekre, és mintegy ezerötszáz cég összesen több mint negyvenmillió forintot át is utalt nekik.

Az előfizetői szerződésben vállalták, hogy a cégek adatait internetes telefonkönyvként, valamint nyomtatott és CD-formátumú kiadványként közzéteszik. Az internetes oldalak azonban telefonkönyvként nem működtek, a többi változat elkészítése pedig eleve nem állt szándékukban - olvasható a közleményben.

Címkék: ítélet, csaló, Fejér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni