Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 07. 17:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Diplomatának adta ki magát egy részegen vezető ukrán cigarettacsempész

Diplomatának adta ki magát egy részegen vezető ukrán cigarettacsempész

Büntetőeljárást indítottak egy 54 éves ukrán férfi ellen, aki ittasan közel 17 millió forintnyi csempészett cigit szállított autójával hétfőn az M3-ason, majd az őt megállító rendőrök előtt diplomatának adta ki magát

- közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A tájékoztatás szerint a rendőrök azért állították meg az autópályán haladó férfi járművét, mert bizonytalanul haladt a forgalmi sávokban. A járművezető az igazoltatás során azt mondta a rendőröknek, hogy diplomata, majd átadott egy lengyel magánútlevelet és egy diplomáciai mentességet igazoló okiratot, ami hamisnak bizonyult.

Mivel a helyszínen felmerült a gyanú, hogy a férfi ittas állapotban vezette a járművet, mintavételre előállították. Az általa vezetett jármű átvizsgálása során annak utas- és csomagterében közel 17 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a rendőrök, valamint előkerült több hamisított okirat és forgalmi engedély is.

Az ukrán sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétsége és közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A férfit és a gépkocsiban szállított jövedéki terméket költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak - olvasható a www.police.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő