Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 07. 08:09, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóvár képviseli Tolna megyét az országos műszaki mentő versenyen

Dombóvár képviseli Tolna megyét az országos műszaki mentő versenyen

Második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a műszaki mentő versenyt a dunaföldvári autóbontó telephelyén.

A versenyen a megye három hivatásos és egy létesítményi tűzoltóságának hatfős csapatai mérték össze tudásukat, a végső cél a jövő héten megrendezésre kerülő országos döntőbe való jutás volt.

A rendezvényt dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató nyitotta meg, aki szerint ezeknek a versenyeknek egyik célja a szakmai fejlődés. Az igazgató a munkavédelmi és szakmai szabályok betartására hívta fel a figyelmet. A verseny szabályait és lebonyolításának menetét, valamint a pontozás szempontjait Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a csapatokkal, melyet követően kezdetét vette a megmérettetés.

A versenyfeladat egy szimulált közlekedési baleset felszámolása, a sérült biztonságos kiemelése és ellátása volt. A műszaki mentés során a csapatoknak a jármű áramtalanítását és stabilizálását követően a sérült kiemelése volt a feladatuk, melyhez hidraulikus feszítő-vágó használatával oszlopvágást, az autó tetejének és legalább két ajtajának levágását, valamint kormányoszlop húzatást is végre kellett hajtaniuk. A műveletek végrehajtásának sorrendjét, a stabilizálás módját a műszaki mentés vezetője határozta meg, ennek megfelelően a négy csapattól négyféle megoldást láthattak a versenybírák, akik a csapattagok közötti kommunikációt és a szakszerű rádióforgalmazást, valamint a sérült szakszerű ellátását is pontozták.

A műszaki mentő versenyt tavalyhoz hasonlóan idén is a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyerte, így ők képviselik megyénket az országos döntőben, melyre az Atomerőmű Tűzoltóság is meghívást kapott.

Külön köszönet illeti a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködését, akik lelkiismeretes munkájukkal segítették a verseny megrendezését és lebonyolítását.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.