Városlista
2019. november 11, hétfő - Márton

Hírek

2019. Augusztus 07. 08:09, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóvár képviseli Tolna megyét az országos műszaki mentő versenyen

Dombóvár képviseli Tolna megyét az országos műszaki mentő versenyen

Második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a műszaki mentő versenyt a dunaföldvári autóbontó telephelyén.

A versenyen a megye három hivatásos és egy létesítményi tűzoltóságának hatfős csapatai mérték össze tudásukat, a végső cél a jövő héten megrendezésre kerülő országos döntőbe való jutás volt.

A rendezvényt dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató nyitotta meg, aki szerint ezeknek a versenyeknek egyik célja a szakmai fejlődés. Az igazgató a munkavédelmi és szakmai szabályok betartására hívta fel a figyelmet. A verseny szabályait és lebonyolításának menetét, valamint a pontozás szempontjait Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a csapatokkal, melyet követően kezdetét vette a megmérettetés.

A versenyfeladat egy szimulált közlekedési baleset felszámolása, a sérült biztonságos kiemelése és ellátása volt. A műszaki mentés során a csapatoknak a jármű áramtalanítását és stabilizálását követően a sérült kiemelése volt a feladatuk, melyhez hidraulikus feszítő-vágó használatával oszlopvágást, az autó tetejének és legalább két ajtajának levágását, valamint kormányoszlop húzatást is végre kellett hajtaniuk. A műveletek végrehajtásának sorrendjét, a stabilizálás módját a műszaki mentés vezetője határozta meg, ennek megfelelően a négy csapattól négyféle megoldást láthattak a versenybírák, akik a csapattagok közötti kommunikációt és a szakszerű rádióforgalmazást, valamint a sérült szakszerű ellátását is pontozták.

A műszaki mentő versenyt tavalyhoz hasonlóan idén is a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyerte, így ők képviselik megyénket az országos döntőben, melyre az Atomerőmű Tűzoltóság is meghívást kapott.

Külön köszönet illeti a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködését, akik lelkiismeretes munkájukkal segítették a verseny megrendezését és lebonyolítását.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 14:00, hétfő | Helyi

Jótékonysági bált szervez a Karitász helyi önkéntes csoportja

A bál bevételét dombóvári rászoruló családok, egyedül élő kisnyugdíjasok, hajléktalanok megsegítésére szeretnék fordítani.

2019. November 11. 11:20, hétfő | Helyi

1956. október 23-ára emlékeztek a Belvárosi Általános Iskolában

Október 22-én a Belvárosi Általános Iskola tanulói 63 évet utaztak vissza a múltba, Pest utcáira, a Corvin közbe, a forradalom eseményei és szereplői közé.

2019. November 10. 20:35, vasárnap | Helyi

Legyen Ön is olyan, mint Józsi bácsi!

A kapospulai férfi nem hagyta, hogy átverés áldozatává váljon, inkább értesítette a rendőrséget.

2019. November 08. 08:19, péntek | Helyi

Kutyákat mentettek a dombóvári tűzoltók

Szennyvízgödörbe és kútba esett kutyákat mentettek ki szerdán reggel a dombóvári hivatásos tűzoltók.