Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2019. Augusztus 07. 08:09, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóvár képviseli Tolna megyét az országos műszaki mentő versenyen

Dombóvár képviseli Tolna megyét az országos műszaki mentő versenyen

Második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a műszaki mentő versenyt a dunaföldvári autóbontó telephelyén.

A versenyen a megye három hivatásos és egy létesítményi tűzoltóságának hatfős csapatai mérték össze tudásukat, a végső cél a jövő héten megrendezésre kerülő országos döntőbe való jutás volt.

A rendezvényt dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató nyitotta meg, aki szerint ezeknek a versenyeknek egyik célja a szakmai fejlődés. Az igazgató a munkavédelmi és szakmai szabályok betartására hívta fel a figyelmet. A verseny szabályait és lebonyolításának menetét, valamint a pontozás szempontjait Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a csapatokkal, melyet követően kezdetét vette a megmérettetés.

A versenyfeladat egy szimulált közlekedési baleset felszámolása, a sérült biztonságos kiemelése és ellátása volt. A műszaki mentés során a csapatoknak a jármű áramtalanítását és stabilizálását követően a sérült kiemelése volt a feladatuk, melyhez hidraulikus feszítő-vágó használatával oszlopvágást, az autó tetejének és legalább két ajtajának levágását, valamint kormányoszlop húzatást is végre kellett hajtaniuk. A műveletek végrehajtásának sorrendjét, a stabilizálás módját a műszaki mentés vezetője határozta meg, ennek megfelelően a négy csapattól négyféle megoldást láthattak a versenybírák, akik a csapattagok közötti kommunikációt és a szakszerű rádióforgalmazást, valamint a sérült szakszerű ellátását is pontozták.

A műszaki mentő versenyt tavalyhoz hasonlóan idén is a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyerte, így ők képviselik megyénket az országos döntőben, melyre az Atomerőmű Tűzoltóság is meghívást kapott.

Külön köszönet illeti a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködését, akik lelkiismeretes munkájukkal segítették a verseny megrendezését és lebonyolítását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 10:33, hétfő | Helyi

Fel akarta magát gyújtani egy döbröközi férfi

Egy döbröközi férfi azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, az egyenruhások megakadályozták a tragédiát.

2020. Június 01. 09:00, hétfő | Helyi

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

A székesegyház korábbi években végzett külső felújítása, majd a Dóm tér megújítása, teljes burkolatcseréje után a templombelső renoválása zajlik jelenleg, a munka az év végéig tart.

2020. Május 31. 19:09, vasárnap | Helyi

Melegszik az idő június első napjaiban

Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet

2020. Május 31. 10:31, vasárnap | Helyi

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő Tolna megyében - videóval

Tolna megyében ezúttal a biztonsági öv használatát ellenőrizték a rendőrök.