Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2023. December 04. 08:43, hétfő | Helyi

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

2023. november 28-én kedden az FTC Groupama Arénájának impozáns kulisszái között tartották a II. Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Országos Verseny döntőjét.

A szervezők a tragikusan fiatalon elhunyt nagyszerű magyar válogatott labdarúgó kapus emlékére írták ki második alkalommal a versengést. Sok száz oldalas szakirodalmat kellett a versenyzőknek és felkészítőiknek tanulmányozniuk, amely alapján két online fordulót tartottak a versenyzőknek. A két forduló összesített eredményei alapján alakult ki a döntő 10 csapatos mezőnye.

A verseny végső küzdelmeiben a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium színeiben két tanuló, Fenyvesi Merse és Ruppert Dominik 10. n osztályos diákok is megmérették magukat. A döntő rangját növelte, hogy a játékvezető a közismert kvízmester, Gundel Takács Gábor volt, s megjelentek a Ferencváros egykori csapatainak valódi ikonjai is.

A döntő azért volt különlegesen izgalmas és feszült, mert minden kérdésre csak a leggyorsabban reagáló csapat válaszolhatott a nyomógombos berendezés segítségével.

A gimnázium diákjai nagyszerűen helytálltak, így az összesítésben a bravúros II. helyezést szerezték meg.

A csapattagok egy igazi Fradi pólót kaptak, ezen kívül a felkészítő tanárral együtt érmet, értékes könyveket is kaptak a szervezőktől. Merse és Dominik jutalma lett egy olyan labda is, amelyet az FTC legutóbbi UEFA Konferencia Liga találkozóján használtak és a csapat összes játékosa ellátta kézjegyével.

Ezen kívül a remek diákok és felkészítőjük megtekinthetik a Fradi felajánlásaként a december közepén rendezendő FTC-ZTE mérkőzést az egyesület oroszlánbarlangjában.
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 14:09, kedd | Helyi

Június 17-én hat műszaki mentéshez riasztották vármegyénk tűzoltóit

Négy alkalommal közlekedési balesethez egy-egy esetben pedig kútba esett macskához és betegmozgatáshoz vonultak a beavatkozó egységek.

2024. Június 17. 08:22, hétfő | Helyi

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé.

2024. Június 14. 09:07, péntek | Helyi

Változik a dombóvári gyermekorvosok rendelési ideje a nyári szünetben

Tájékoztatás a dombóvári gyermekorvosok rendelési idejéről 2024. június 17-től szeptember 10-ig.

2024. Június 14. 09:03, péntek | Helyi

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

A napokban több olyan baleset is történt Tolnában, ahol a sofőr az esős időben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet.